NA PROSTEM

Vrhunska opera pod zvezdami

Na Dunaju brezplačne predstave na prostem.
Fotografija: Vstopnine ni! FOTO: Dunajska državna opera
Odpri galerijo
Vstopnine ni! FOTO: Dunajska državna opera

Na trgu Herbert von Karajan Platz dunajska državna opera aprila, maja, junija in septembra letos že tradicionalno na velikem platnu v živo prenaša izbrane operne in baletne predstave in ponuja brezplačne operne in baletne užitke na prostem tudi tistim, ki si vstopnic ne morejo privoščiti. Na 50 kvadratnih metrov velikem zaslonu pred stavbo opere predvajajo izbrane predstave z nemškimi podnapisi. V studiu opere s pomočjo petih daljinsko vodenih kamer sestavijo idealno sliko, ki jo v živo predvajajo na zaslonu.

Obiskovalci lahko uživajo ob predstavah slavnih skladateljev, kot so Giuseppe Verdi, Richard Wagner, Giacomo Puccini, Richard Strauss, Gioachino Rossini, Rudolf Nurejew in drugi. V treh Wagnerjevih in Verdijevi operi nastopa tudi slovenska mezzosopranistka Monika Bohinec, ki je že od 2011. kot solistka zaposlena v dunajski državni operi. Kot pravi Bohinčeva, se ji zdi ideja o predvajanju predstav v živo čudovita, sploh zato, ker so skoraj vse predstave razprodane in včasih res ni enostavno priti do vstopnic. Večkrat tudi sama na kratko postane v množici gledalcev in si s prijatelji ogleda kakšen odlomek.
Brezplačne predstave pod zvezdami so vsak večer in ob vsakem vremenu zelo dobro obiskane, vzdušje je prijetno in sproščeno. Na tak način tovrstno kulturo še bolj približajo vsem ljubiteljem opere in baleta pa tudi tistim, ki bodo to še postali. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije