HOKEJ

Tresla se bo Podmežakla, železarji hočejo v finale

Hokejisti Sij Acroni Jesenic so povedli v polfinalu alpske lige proti Rittnu.
Fotografija: Nik Pem je v podaljšku s svojim drugim zadetkom kronal izjemno požrtvovalno igro Sij Acroni Jesenic. Foto: Roman Šipić
Odpri galerijo
Nik Pem je v podaljšku s svojim drugim zadetkom kronal izjemno požrtvovalno igro Sij Acroni Jesenic. Foto: Roman Šipić

LJUBLJANA – Hokejisti Sij Acroni Jesenic so fantastično odprli polfinalno serijo v alpski ligi, kjer igrajo z italijanski prvakom Rittner Baum na tri zmage za uvrstitev v finale. V prvi tekmi so Jeseničani v gosteh zmagali po podaljšku s 4:3 (1:0, 1:2, 1:1; 1:0) in s tem spisali imenitno vabilo svojim navijačem, da jih danes ob 18. uri podprejo v dvorani Podmežakla, kjer bodo proti Rittnu lovili drugo zmago in poskusili na stežaj odpreti vrata finala regionalnega tekmovanja. Pri zahodnih sosedih je odločilni gol v 8. minuti podaljška dosegel Nik Pem, v rednem delu tekme pa so za rdeče zadeli Urban Sodja (10.) Pem (37.) in Luka Kalan (56.). O izjemni borbenosti železarjev in vnovični vrhunski predstavi njihovega vratarja Clarka Saundersa priča tudi razmerje v strelih, ki je bilo 47:22 v korist Rittna.

»To je bila resnično velika borba na ledu, prava hokejska vojna, a vse v okvirih​ ferpleja. Ritten je zelo kakovostna ekipa, menim, da bodo našo serijo odločili prav ti individualni dvoboji in velika borbenost,« je pritrdil trener Jeseničanov Gaber Glavič in še pojasnil: »Pred tekmo nismo hoteli govoriti, da smo v osmih dneh odmora izgubili tekmovalni ritem, a se je to videlo v uvodnem delu. Smo pa bili vsaj spočiti. Po desetih minutah igre smo umirili tekmece, ki so bili zelo podjetni. Ob koncu tekme smo stopili na plin, kar sem tudi pričakoval od svoje ekipe. Ta zmaga je vredna zlata.« Sledila je dolga vožnja z avtobusom domov. »To ni prav dobro za našo regeneracijo, ampak tekme si hitro sledijo. V tem primeru bo imela preživeta noč na avtobusu res svojo moč. To moramo sprejeti, dobro se bomo pripravili tudi za obračun na domačem ledu,« Glavič ostaja osredotočen na svojo strategijo in skupaj z varovanci računa tudi na bučno podporo s tribun. Drevi se torej obeta hokejski spektakel z velikimi domačimi upi po pravljičnem razpletu, prvi plošček bo vrgel paraolimpijec Jernej Slivnik. V drugem polfinalnem dvoboju italijanskih ekip je po pričakovanjih povedel Asiago, ki je proti Pustertalu vodil že s 5:1, na koncu pa je bilo 5:4 (2:0, 3:1, 0:3).

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije