BOKSARKA

Študira matematiko in pretepa druge

Ema Kozin kot druga slovenska boksarka po Dejanu Zavcu v ZDA.
Fotografija: Ema Kozin v civilu FOTO: MARKO FEIST
Odpri galerijo
Ema Kozin v civilu FOTO: MARKO FEIST

Svojvrstni fenomen je tale naša boksarka Ema Kozin. Manj kot leto po uspešno prestanem ognjenem krstu v poklicnem boksu (24. septembra 2016 v Mariboru) si je 16. septembra lani v Augsburgu z zmago nad Gruzinko Elene Sikmašvili že izbojevala šampionski pas v srednji kategoriji po različici WBU in se v zgodovino tega športa vpisala kot najmlajša profesionalna svetovna prvakinja.
Bodoča matematičarka gre po še en zmagovalni pas. FOTO: VALORES TEAM
Bodoča matematičarka gre po še en zmagovalni pas. FOTO: VALORES TEAM

Zatem si je najstnica iz Šmartnega ob Savi priboksala še lovoriki združenj WBF in WIBA ter naslov mednarodne prvakinje ugledne zveze WBC, z vsemi uspehi pa si je pri rosnih devetnajstih letih že prislužila vabilo za nastop v boksarski meki ZDA. V ponedeljek je namreč s trenerjem Rudolfom Pavlinom, menedžerjem Mirkom Skokom ter starši Andrejo in Jankom odletela v Oklahomo, kjer bo v petek zvečer v tamkajšnjem Remington Parku prekrižala pesti z Južnoafričanko Mapule Ngubane; mimogrede, dvoboj bo prenašalo 13 televizijskih hiš iz šestih držav.

Najmlajša profesionalna svetovna prvakinja

V slovenskem taboru verjamejo, da bo Ema dosegla še 13. zaporedno zmago, ubranila šampionski pas WIBA in se za nameček domov vrnila z naslovom najboljše po različici GBCF.
Ema Kozin v civilu FOTO: MARKO FEIST
Ema Kozin v civilu FOTO: MARKO FEIST

Princeski, kakor tudi kličejo našo šampionko, samozavest vlivajo tudi trdi treningi, ki jih je vložila v priprave za premierni dvoboj onstran Atlantika, kjer se bo predstavila šele kot druga slovenska boksarka po Dejanu Zavcu. Tako je študentka 1. letnika finančne matematike na fakulteti za matematiko in fiziko v Ljubljani izračunala, da je v zadnjih dveh mesecih in pol opravila kar 378 ur treninga in 192 rund sparinga z osemnajstimi različnimi boksarji iz BiH, Nemčije in Slovenije. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije