TRAGIČNO

Šel k zdravniku, umrl v morju

Draga Stanojevića našli mrtvega v Luciji. Kaj bo pokazala obdukcija?
Fotografija: Draga so našli mrtvega v kanalu Fažan. FOTO: Moni Černe
Odpri galerijo
Draga so našli mrtvega v kanalu Fažan. FOTO: Moni Černe

LUCIJA – Za 62-letnega Draga Stanojevića, domačina iz piranskega Parecaga, naselja na zahodnih in južnih prisojnih pobočjih griča Kaštelir, mimo katerega je speljana magistralna cesta, ki povezuje Lucijo s Sečovljami, je bil v četrtek dela prost dan. Njegovi domači so povedali, da je zjutraj odšel na pregled k zdravniku v Zdravstveni dom Piran v Luciji, malo pozneje pa so ga našli mrtvega v kanalu Fažan: »V četrtek ob 10.11 smo bili obveščeni o najdenem truplu v mandraču v Luciji. Zdravnik je potrdil smrt 62-letnega domačina. Ni bilo ugotovljenih znakov kaznivega dejanja, odrejena je bila sanitarna obdukcija. Prvi podatki kažejo, da gre za utopitev,« je sporočila tiskovna predstavnica Policijske uprave Koper Anita Leskovec.

Utopil se je v plitvi vodi med privezanimi čolni. FOTO: Moni Černe
Utopil se je v plitvi vodi med privezanimi čolni. FOTO: Moni Černe

Kako je pristal v kanalu in se utopil v plitvi vodi med privezanimi čolni, za zdaj ostaja uganka. »Morda se je spotaknil in padel v kanal, ga je zadela kap, pa ni mogel iz vode?« so se spraševali ljudje na kraju dogodka. Prav mimoidoči sprehajalci so o najdbi trupla na gladini obvestili policijo in reševalce.
Drago je nekdaj polagal parket ter desetletje in pol skrbel za čistočo ulic v Portorožu in Luciji. V četrtek popoldne, v času našega obiska Dragovega doma na Parecagu, sta tja prišla izreč sožalje njegova nadrejena. Sestra pokojnega je bila kot ostali domači v šoku in brezmejno žalostna: »Da brata ni več, smo izvedeli šele pred nekaj urami. Ne vemo, kaj se je zgodilo. Čakamo na končano obdukcijo. Živel je v tej hiši z bratom in sestro, sicer pa nas je bilo v družini šest otrok.«

Draga so našli mrtvega v kanalu Fažan. FOTO: Moni Černe
Draga so našli mrtvega v kanalu Fažan. FOTO: Moni Černe

Za tem pridnim domačinom, ki je umrl le štiri kilometre od svojega doma, žalujejo vsi tisti, ki so ga poznali, tudi v javnem podjetju Okolje Piran, ki so se od njega poslovili z besedami: »Zelo nam je žal za tragični dogodek, v katerem je izgubil življenje gospod Drago Stanojević, naš Drago, kot smo mu rekli. Drago sicer ni bil zaposlen v našem podjetju, delo čistilca je zadnjih 15 let opravljal za našega podizvajalca, družbo Adet, d. o. o., a skozi vsa ta leta korektnega sodelovanja smo ga sprejeli za člana našega kolektiva. Vsa leta je vestno skrbel za urejenost in čistočo javnih površin v Portorožu in Luciji, kjer so ga poznali in spoštovali vsi domačini. Pozitiven odnos do dela in predanost dobro opravljenemu delu sta ga spremljala vse življenje in veliki večini bo ostal v spominu kot izjemen parketar, čigar izvrstno delo krasi marsikatero sobo v naši občini. Družina Ademi, Dragovi dolgoletni delodajalci, in vsi zaposleni na Okolju Piran, d. o. o., z direktorjem Alenom Radojkovičem najbližjim izrekamo iskreno in globoko sožalje,« je za Slovenske novice zapisala Sandra Martinčič Loboda, strokovna sodelavka za komunalno dejavnost Okolja Piran. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije