PREMOR

Pri izbiri vlog bo izbirčna

Emilia Clarke si bo po koncu Igre prestolov vzela čas.
Fotografija: Od včeraj polni kinematografe z Vojno zvezd.
Odpri galerijo
Od včeraj polni kinematografe z Vojno zvezd.

Če verjameta ali ne, minilo je že 10 let, odkar je Emilia Clarke dobila vlogo, ki ji je spremenila življenje. Svetlolasa lepotica je seveda eden glavnih likov megauspešnice Igra prestolov, v kateri upodablja zmajevo kraljico Daenerys Targaryen. Danes 31-letna igralka je zatem nastopila v več odmevnih filmih, vendar je oboževalce nedavno pretresla z izjavo, da bo v prihodnje zelo izbirčna, katere vloge bo sprejela.
Emilia Clarke na letošnjem festivalu v Cannesu FOTO: Guliver/cover Images
Emilia Clarke na letošnjem festivalu v Cannesu FOTO: Guliver/cover Images

»Moj načrt je, da bom vse skupaj zmanjšala,« je povedala Emilia, ki je trenutno prezaposlena s snemanjem težko pričakovane zadnje sezone. »Rada bi si vzela čas in spoznala, kaj me trenutno sploh privlači, s čim bi se lahko poistovetila, kaj bi me spodbudilo k delu v tej klimi.«
Britanka si je v minulem desetletju nabrala številne izkušnje in namerava svoj položaj premišljeno uporabljati.
Zaslovela je v Igri prestolov.
Zaslovela je v Igri prestolov.

»Vsakič, ko berem scenarij, se vprašam, zakaj želi nekdo ta film posneti. Kaj je njegov pomen. To bo osrednje vodilo, ki se ga bom držala preostanek kariere,« je pristavila Emilia. Ta je videti zelo svetel, saj trenutno nastopa v težko pričakovanem filmu o Hanu Solu, sicer podaljšku filmske franšize Vojne zvezd. V njem upodablja Qi'ro, a ne želi razkriti veliko več, saj se trenutno po svetu odvijajo premiere (slovenska je bila včeraj v Kranju), razkrila je le, da gre za zelo bojevit lik.
Od včeraj polni kinematografe z Vojno zvezd.
Od včeraj polni kinematografe z Vojno zvezd.

No, pred dvema mesecema je bila bolj gostobesedna, sa je povedala, da gre za staro Hanovo prijateljico, skupaj sta odraščala, menda pa v njunem odnosu obstaja tudi romantični element. V novem spektaklu iz sveta Jedijev znova nastopa Joonas Suotamo, ki igra Chweieja vse od tretje generacije, torej od leta 2015, ko je v kinematografe prišel film Sila se prebuja. V filmu o Hanu Solu nastopa trenutno najbolj vroči igralec Donald Glover, ki upodablja Landa, Hanovega dolgoletnega prijatelja in kompanjona, Phoebe Wallter-Bridge pa je posodila glas njegovemu zvestemu droidu L3-37. Osupljiva produkcija filmov iz sveta Vojne zvezd je bila sprožena leta 2012, ko je pravice od Lucas Filma kupil Disney. Menda so plačali več kot 3,5 milijarde evrov. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije