ŠAH

Predsednik Pahor kaznoval pokojnega očeta

Nova instagramska domislica Šah v drugem planu, selfieji s predsednikom pa v prvem.
Fotografija: Borut Pahor, Ljubljana, 2. oktober 2017 [Borut Pahor,Ljubljana,portreti] FOTO: Leon Vidic/delo
Odpri galerijo
Borut Pahor, Ljubljana, 2. oktober 2017 [Borut Pahor,Ljubljana,portreti] FOTO: Leon Vidic/delo

Pred dnevi je bil v Športni dvorani Kašelj tradicionalni šahovski spopad pod imenom Lars & Sven, odprti turnir v Ljubljani, ki ga prireja Šahovski klub Komenda. Tokrat se je zbralo rekordnih 178 tekmovalcev. Čudovite nagrade so v Ljubljano privabile tudi mlade s Hrvaške, tako da je turnir dobil še mednarodno noto. Nagrade so bile, v primerjavi z nekaterimi turnirji daleč naokoli v različnih športih, impresivne: prenosni računalnik za najboljšega, telefoni, tablični računalniki za najuspešnejše po različnih skupinah in kategorijah. Pokali, medalje, vse tisto, ob čemer mladim zažarijo oči. Osrednjo nit pa je povlekel še pokrovitelj, hiša burgerjev Lars & Sven, ki je vsakega udeleženca nagradil s kuponom za eno od svojih poslastic. Kaj lepšega za mlade šahiste …
Predsednik kot šahovski navijač FOTO: INSTAGRAM
Predsednik kot šahovski navijač FOTO: INSTAGRAM

»Letos je bilo še posebno slovesno, saj je častno pokroviteljstvo nad dogodkom prevzel predsednik države Borut Pahor. Obiskal je tekmovanje, čestital najboljšim, predvsem pa dal priložnost številnim mladim, da s predsednikom posnamejo fotografijo ali selfie,« je zapisal kolega Georg Mohr v svojem rednem šahovskem komentarčku (med šahisti enem najbolj priljubljenih branj, kot je slišati) v časniku Delo.
No, pa je Bulvar šel po sledi šahovskega pokroviteljstva našega predsednika oziroma je en malo pogledal, kaj imata skupnega šah in naš predsednik Borut Pahor. Do tega smo se dokopali. »Oče me je zelo zgodaj navdušil za šah. Ko je pri mojih devetih letih umrl, šaha nisem hotel več videti. Tako sem po otroško kaznoval očeta, ker me je zapustil,« zapiše Pahor na svojem instagramu. In tako smo izvedeli še nekaj novega o našem vrhovnem poveljniku oboroženih in neoboroženih sil. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije