LIGA PRVAKOV

Messi znova sam svoj mojster

Barcelona se je na krilih argentinskega genija prebila v četrtfinale lige prvakov Bayern je tudi v povratni tekmi osmine finala ugnal Bešiktaš in želi trojček lovorik
Fotografija: Lionel Messi je iz klobuka spet povlekel svoje nogometne čarovnije. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Lionel Messi je iz klobuka spet povlekel svoje nogometne čarovnije. FOTO: AFP

Barcelona • Nogometni čarovnik je spet povlekel svojo čarobno palico in očaral svet. Barcelona se je v povratni tekmi osmine finala lige prvakov, sodil jo je Damir Skomina, po zmagi s 3:0 (Lionel Messi 3., 63., Ousmane Dembélé 20.) po neodločenem izidu 1:1 na uvodnem dvoboju uvrstila med najboljših osem klubov elitnega tekmovanja, argentinski virtuoz pa je znova pokazal svojo vrednost. Lionel Messi je dvakrat zadel, obakrat je žogo poslal med nogami vratarja Thibauta Courtoisa, ter podal za prvi gol Dembéléja za Barcelono, prvi zadetek po 129 sekundah igre pa je bil najhitrejši na njegovi športni poti. V ligi prvakov pa ima 30-letnik iz Rosaria skupaj že sto golov, tako je po Cristianu Ronaldu drugi nogometaš, ki mu je uspelo kaj takšnega. »Messi ve, da mora v določenih trenutkih s svojo pojavo in znanjem izstopiti. Uživamo ob njegovih predstavah, imamo srečo, da lahko prisostvujemo nečemu, kar bo šlo v zgodovino,« je svoje zasluge pri letošnji kakovostni spremembi Barçe kar v ozadje porinil trener Ernesto Valverde.
Lionel Messi je iz klobuka spet povlekel svoje nogometne čarovnije. FOTO: AFP
Lionel Messi je iz klobuka spet povlekel svoje nogometne čarovnije. FOTO: AFP

»Barcelonina zmaga je nepoštena. Ne obžalujemo ničesar, a tudi sami ste videli, da končni izid ne odraža pravega stanja. Messi pa je najboljši na svetu, ne pozabite, govorimo o igralcu, ki vsako sezono zabije šestdeset zadetkov,« ga je hvalil tudi trener Chelseaja Antonio Conte, ki pa tudi ve, da so njegovi varovanci v dveh tekmah kar štirikrat stresli okvir vrat. »Kar pušča grenak okus, je to, da po prekršku nad Marcosom Alonsom ni bila dosojena najstrožja kazen za nas. Menim, da bi zadetek takrat spremenil potek tekme,« je bil poklapan Olivier Giroud. V četrtfinale pa se je uvrstil tudi Bayern, ta je v Istanbulu po 5:0 v Nemčiji tokrat s 3:1 (Thiago Alcantara 18., zadetek v lastna vrata Gökhana Gönüla 46., Sandro Wagner 84., Vagner Love 59.) premagal Bešiktaš. »Seveda smo lačni uspehov, v letošnji sezoni želimo osvojiti vse tri velike lovorike,« je samozavesten trener Bayerna Jupp Heynckes, ki je z Bavarci leta 2013 osvojil ligo prvakov, nato pa se trenersko upokojil. Po odstavitvi Carla Ancelottija je oktobra spet prevzel vajeti kluba iz Münchna. »Pri golih smo storili napake, ki smo jih drago plačali,« pa je pomodroval Bešiktašev trener Šenol Güneš. V četrtfinale so se tako uvrstili Juventus, Manchester City, Real Madrid, Liverpool, Sevilla, Roma, Bayern in Barcelona, žreb parov bo danes ob 12. uri. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije