GROZLJIVO

Truplo spekli in skuhali v kariju

Objavljeno 06. oktober 2012 12.09 | Posodobljeno 06. oktober 2012 12.09 | Piše: Mi. K.

Razkrito odmevno izginotje japonskega lastnika restavracije.

TOKIO – V deželi vzhajajočega sonca je znano ozadje skrivnostnega izginotja lastnika restavracije Kazujukija Kobajašija iz Tokia, ki je izginil maja 2009 in bil še dolgo tema pogovorov po državi. Preiskava je može postave po naključju privedla do treh moških, 34-letnega Tasukuja Šimaoka, 30-letnega Keite Jošida in 40-letnega Kodžija Kavamure, ki so se s Kobajašijem na videz poznali. Na začetku leta so trojico aretirali zaradi prevar, nato pa so policisti prišli do informacije, da je izginuli moški enemu izmed njih posodil nekaj denarja. Izkazalo se je, da ga je odločitev, da denar zahteva nazaj, stala življenje.

Pobili so ga s kladivom

Potem ko so ga pobili s kladivom, so Kobajašija razčetverili, ker pa niso vedeli, kam z deli trupla, so jih začasno spravili v zamrzovalnik v nekem skladišču. Tam so bili človeški ostanki kar dve leti, nato pa se je trojica odločila, da se jih bodo dokončno znebili.

Kari prekril vonj po človeškem mesu

Avgusta lani so se odločili za »piknik«; globoko zamrznjene ostanke trupla so s kladivom razbili na manjše kosce, nato pa jih spekli na žaru ter skuhali v karijevi omaki. Kar ni zgorelo ali se prekuhalo, so pokopali v bližnjem gozdu, kjer so policisti pozneje našli dele človeškega telesa. Eden izmed trojice se je že pokesal in policistom priznal dejanje, drugi je to storil le deloma, zadnji pa kategorično zavrača krivdo – Kobajaši je denar sicer posodil slednjemu. Preiskovalci menijo, da so morilci uporabili kari, da bi prekrili vonj po človeškem mesu; začimba je namreč znana po vonju, ki je po njihovem mnenju dovolj močan, da nevtralizira vonj drugih sestavin v kotlu Kobajašijevih morilcev. Glede na njihovo grozljivo dejanje se zastavlja vprašanje, odgovora na katero pa morda nočemo izvedeti: kaj se je zgodilo z »jedjo« s karijem?

Deli s prijatelji