UMOR

Romarje z markacijami pripeljal k sebi in ubil

Objavljeno: 17.09.2015 17:35Posodobljeno: 17.09.2015 17:36

Kmet zvabil romarko s slovite Jakobove poti in jo umoril.

SANTIAGO – Umrla je na znameniti Jakobovi poti, s katere je lokalni kmet spretno zvabljal romarje v svoj nasilni primež. Denise Thiem iz Arizone je prepozno ugotovila, da se je držala prirejenih markacij, ki so jo namesto do svetišča Santiago de Compostela vodile naravnost v smrt.

Miguel Angel Muñoz Blas naj bi podobno poskušal pospraviti še več romarjev, a so se mnogi moškega, ki da jih je nadlegoval, kot so poročali, uspešno otresli, češ da gre za čudaka, in ga tudi prijavili policiji: ta je 39-letnika začela opazovati in spremljati ter ugotovila, da je s spremenjenimi označbami poskušal pretentati pohodnike in kolesarje ter jih zvabiti na pot, ki je potekala vzporedno z romarsko, a se ni končala pri svetišču, temveč na njegovi farmi. In tam so nedavno odkrili truplo, domnevno gre za 41-letno Denise, analiza DNK pa bo še potrdila identiteto.

Blasa so sicer zaslišali že aprila, ko so svojci pogrešili Američanko, a so kljub kmetovemu sumljivemu vedenju in dejstvu, da je prav ključnega dne zamenjal 1000 ameriških dolarjev v evre, ostali praznih rok. Po odkritju trupla so razpisali tiralico za 39-letnikom, ki je očitno sklenil ubežati roki pravice: prijeli so ga v nekem baru 160 kilometrov proč in začeli preiskovati zemljišče njegove kmetije ter kopati za drugimi morebitnimi žrtvami. Po neuradnih podatkih naj bi priznal zločin, druge podrobnosti pa še niso znane.

Predstavitvene informacije