GOSTILNA V PLAMENIH

Požar izbruhnil pri aparatu za cvrtje

Objavljeno 19. julij 2015 22.00 | Posodobljeno 19. julij 2015 22.00 | Piše: Simona Fajfar

Požar je izbruhnil v ljubljanski restavraciji Rodizio do Brasil.

LJUBLJANA –  Kdaj bodo v znanem in dobro obiskanem lokalu Rodizio do Brasil, ki deluje v samem središču Ljubljane, na Trgu mladinskih delovnih brigad, spet kuhali za goste, ni znano. V noči na četrtek, ob pol enih zjutraj, je zagorelo v kuhinji. Vzrok požara ni znan, najemnica lokala in lastnik stavbe nista želela govoriti z novinarji. So pa na policiji povedali, da je požar izbruhnil pri aparatu za cvrtje. Dva zaposlena, ki sta bila med izbruhom požara v kuhinji – med tednom je bil delovni čas lokala od 12. do 23. ure –, sta se pravočasno umaknila, tako da ni bil nihče poškodovan.

Ogenj so lokalizirali in pogasili gasilci. Na kraj požara je prišlo 13 gasilcev Gasilske brigade Ljubljana in osem iz Prostovoljnega gasilskega društva Ljubljana mesto. »Gorela je kuhinja, velika kakšnih pet krat sedem metrov, dim pa se je razširil tudi v druge prostore lokala in v prvo nadstropje hiše, kjer so stanovanja,« so povedali v Gasilski brigadi Ljubljana.

Stanovalec enega od stanovanj je bivališče zapustil sam, v štiri pa so gasilci vdrli, saj je obstajala nevarnost, da so v njih ljudje in da ne slišijo trkanja in klicev gasilcev. Vendar so bila stanovanja prazna. Gasilci so jih prezračili, zaprli plinsko pipo, vodo in izklopili elektriko.

V požaru so bili uničeni vsi aparati za pripravo hrane in oprema v kuhinji. Ogenj je poškodoval prezračevalni sistem, dim pa je pustil sledi tudi v drugih prostorih. Čeprav še ni mogoče trditi, kolikšna je škoda, na policiji ocenjujejo, da je je za okoli 30.000 evrov. Podrobnosti bodo znane po preiskavi, ki so jo policisti začeli opravljati takoj zjutraj, ko so bile razmere primerne za njihovo delo.

Rodizio do Brasil so odprli decembra 2013. Pred tem je tam delovala gostilna Pri lovcu, ki je bila tradicionalna ljubljanska gostilna. Z brazilsko restavracijo pa je prestolnica dobila še en lokal z mednarodno ponudbo, kjer so na svojstven način pripravljali in ponujali hrano. Brazilija je znana po kulinaričnih mesnih specialitetah na tradicionalnem žaru churrasco, ki jih je v Rodizio do Brasil pripravljal brazilski kuharski šef. V tovrstnih restavracijah natakar meso po tem, ko je pečeno, prinese h gostu, da si izbere svoj kos. Vse to je dopolnjeval avtentičen ambient s sambo, ki so ga dvakrat na teden popestrili z glasbo v živo in plesalkami sambe, ki so bile videti, kot da bi priletele naravnost s karnevala v Riu.

Deli s prijatelji