Spletna mesta Dela, d. d., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

BARJE

Medvedko razdražil pes napadene?

Objavljeno: 15.06.2010 20:07

Medvedka z mladičema napadla sprehajalko s psom

  • Medved sicer redko napade človeka (slika je simbolična).

ZAPOTOK - Prve novice o napadu pri Zapotoku v občini Ig so skope, po za zdaj znanih podatkih je ženska, ki je sprehajala psa, srečala medvedko z dvema mladičema.

Žival se je v strahu za mladiča pognala v napad in 46-letno žensko huje poškodovala, šlo naj bi predvsem za rane po rokah in nogah, vendar ni v smrtni nevarnosti.

Policisti, ki so se lotili preiskave kraja napada, so na pomoč poklicali posebno ekipo zavoda za gozdove, usposobljeno za takšne primere. Lova se po navadi lotijo z uspavalno puško, ni pa še jasno, kakšna bo usoda medvedke. Živali, ki napadejo človeka, obilčajno odstrelijo, to pa bi zelo verjetno pomenilo tudi smrt za oba mladiča.

Ob tem so na PU Ljubljana opozorili, da morajo biti psi v naravi na povodcu, saj tako zmanjšamo možnost stika z divjimi živalmi. Prav odvezan pes naj bi bil po domnevah Jošta Jakša, direktorja Zavoda za gozdove, vzrok torkovega napada. Tako naj bi pes zavohal medveda in ga tudi razdražil.

Osrednje novice

Lačen Evrope pred 200 leti postal knez male Elbe

Minevata dve stoletji, odkar je Napoleon reformiral otok pred Toskano.

Na zlati poroki oče Geza, sin Geza in škof Geza

V prekmurski vasi Tešanovci pri Moravskih Toplicah je bilo veselo.

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!