NEMIRNO

Kaos v naselju: policistu dal čelno, uničena dva avta

Objavljeno: 20.08.2012 12:37Posodobljeno: 20.08.2012 12:37

V romskem naselju je bilo v petek zvečer vroče.

  • Fotografija je simbolična.

ŠENTJERNEJ – Konec minulega tedna je prišlo do obračuna v romskem naselju Mihovica pri Šentjerneju, v katerem jo je skupil eden od policistov, poškodovana pa sta bila tudi dva policijska avtomobila, poroča Radio Krka. Na pomoč kolegom na intervenciji je moralo priskočiti večje število policistov, da so umirili razgreto situacijo.

In kaj se je pravzaprav dogajalo? V petek okoli 22. ure so policisti prejeli prijavo zaradi kršitve javnega reda in miru, in sicer je okoliške prebivalce med nočnim počitkom motila glasna glasba, ki je prihajala iz naselja. Ko so policisti prišli v naselje, pa je 33-letni moški začel groziti enemu od policistov: govoril je, da ga bo ubil, nato pa ga je napadel in ga skušal udariti. Policisti je napad preprečil, dva policista pa sta upirajočega se nasilneža obvladala in mu odvzela prostost.

Na pomoč so poklicali okrepitve

Dogajanje pa ni bilo všeč preostalim prebivalcem naselja, ki so policistom skušali preprečiti, da bi nasilneža odpeljali v pridržanje. Policista je tako skušal ustaviti moški, star 33 let, in je policista z glavo udaril v ličnico ter ga pri tem lažje poškodoval. Agresivneža so policisti obvladali, v naselje pa je prihitelo še večje število policistov, ki so, kot je sporočila policija, »z uporabo prisilnih sredstev vzpostavili javni red in mir in odvzeli prostost še 41-letnemu kršitelju iz Novega mesta in 35-letnemu kršitelju iz Ribnice. Ugotovili so tudi identiteto mladoletnega osumljenca, ki je poškodoval dva službena avtomobila.«

Zoper osumljence bodo policisti podali na pristojno državno sodišče kazenske ovadbe zaradi storitve več kaznivih dejanj.

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Komentarji (3)

Slika za %user
Anonimen uporabnik 20. avgust 2012 ob 16:48

ja tako se zgodi potem ker nimajo rešpekta romi pred policaji-policija bi se mogla malo po robu postavit pa bi blo zdaj pa se norčujejo dobesedno iz njih pa državo izkoriščajo tak ali tak so vsi na socialni in molzejo slovenijo-bedaki slovenci pa jim damo vse samo da je mir

Slika za %user
Anonimen uporabnik 20. avgust 2012 ob 14:22

JA TAKO .ČE SE JIH PA POLICAJI BOJIJO. POTEM PA TI CIGANI ZRASTEJO ČEZ GLAVO.

Slika za %user
Anonimen uporabnik 20. avgust 2012 ob 14:14

cigojneri raus...:(((((((((((