OSKARJEVEC

Tom Hanks v Ostržku?!

Objavljeno 01. december 2018 14.23 | Posodobljeno 01. december 2018 14.26 | Piše: A. P.

Zvezdnik naj bi dobil vlogo rezbarja Pepeta. Pri Disneyju so se posvetili prelivanju risank v filme.

Tom Hanks je še vedno zelo dejaven. FOTO: Guliver/Getty Images
Nedvomno se Tom Hanks uvršča med deset najboljših še živečih moških igralcev. Velezvezdnik, ki ga poznamo po številnih zahtevnih vlogah, od Foresta Gumpa do kapetana Sullyja, je navadno prva izbira za producente, ki se lotevajo bolj poglobljenih in zapletenih filmov. Ne nazadnje se lahko Hanks pohvali s kar dvema oskarjema za svoje fenomenalne upodobitve. Ne preseneča, da ga trenutno poskušajo zapeljati pri Disneyju, da bi se priključil ekipi filmske adaptacije slovitega Ostržka. Če bodo pogajanja uspešna, bo 62-letni zvezdnik nastopil kot Pepe. Znano je že, da bo film režiral Paul King, producenta pa bosta Andrew Miano in Chris Weitz.
62-letni zvezdnik ima dva oskarja.

Spomnimo se, da zgodba pripoveduje o rezbarju Pepetu, ki izdela leseno lutko, imenovano Ostržek, ta pa si želi postati čisto pravi deček. Znana je po tem, da ji zraste nos, vsakič ko se zlaže. To je postala svetovna kulturna referenca. V zgodbi se pojavi tudi droben prijateljček Čriček, ki mu pomaga na pravo pot.
image
Ostržek temelji na zgodbi iz leta 1883. FOTO: Disney

V zadnjih letih je Disney posnel vrsto filmskih adaptacij svojih risank, ki so dosegle zavidljiv uspeh. Lepotica in zver je lani prinesla več kot milijardo evrov zaslužka, leta 2016 je nekoliko manjši znesek dosegla Knjiga o džungli. Prav tako načrtujejo adaptacije drugih del, prihodnje leto bo čez velika platna poletel slonček Dumbo. Gre za veliko produkcijo, v kateri bodo nastopili sami težkokategorniki: Colin Farrell, Eva Green, Danny DeVito in Michael Keaton. Premiera bo kar kmalu, saj bodo film prvič predvajali 29. marca. Prihaja tudi Aladin, ki ga režira Guy Ritchie, v glavni vlogi pa nastopa Will Smith, premiera te adaptacije bo 24. maja. Med najbolj težko pričakovanimi je nedvomno Levji kralj, ki je računalniško generiran, za film so svoj glas posodili James Earl Jones, Donald Glover in Seth Rogen, premiera bo 19. junija. Tudi Tom Hanks ima pred seboj vrsto projektov. Zaigral bo v vlogi slovitega televizijca Mr. Rogersa, prav tako pa ga bomo lahko videli v novem filmu o drugi svetovni vojni z naslovom Greyhound v režiji Aarona Schneiderja.
Deli s prijatelji