DOBER ZASLUŽEK

Zvezdnik se je prelevil v brezdomca in mastno služil

Britanski pustolovec priberačil tudi 200 evrov na noč. V dveh mesecih se je še zredil za pet kilogramov.
Fotografija: Živel je na ulicah večjih britanskih mest. FOTO: Fb
Odpri galerijo
Živel je na ulicah večjih britanskih mest. FOTO: Fb

Nekdanji stotnik britanske vojske Ed Stafford je znan pustolovec. Njegov zadnji podvig je bil, da se je za dva meseca podal na ulice različnih britanskih mest, kjer se je preživljal kot brezdomec.
Živel je na ulicah večjih britanskih mest. FOTO: Fb
Živel je na ulicah večjih britanskih mest. FOTO: Fb

S tem eksperimentom je hotel ljudi opozoriti na tegobe brezdomcev, a je presenečen ugotovil, da gre za bolj donosno početje, kot je predvideval. Za kako jeklenega moža gre, priča dejstvo, da je prvi človek, ki se je sprehodil vzdolž celotne reke Amazonke.

Spal je na ulicah Londona, Manchestra in Glasgowa. Sicer je slišal žalostne zgodbe, predvsem od zasvojencev, začudilo pa ga je dejstvo, da berači zaslužijo do 235 evrov na noč, poleg tega pa jim dajejo mimoidoči in zavetišča tudi hrano.
Ed je mojster preživetja. FOTO: Youtube
Ed je mojster preživetja. FOTO: Youtube

»V Londonu je bilo nekaj povsem običajnega, da so na večer naprosili 100 ali 200 evrov, kar je več od povprečne plače,« se je čudil Ed. Sprva ga je bilo strah, da bo v dveh mesecih zaradi lakote izgubil preveč telesne teže, na koncu pa se je celo poredil za pet kilogramov. »V Glasgowu je 26 prostovoljcev delilo hrano, srečal sem celo berača, ki se je pritoževal nad podarjenimi stvarmi. Res pa je, da ni šlo za zdravo hrano, v glavnem za mastno hrano in sendviče. Večino denarja, ki ga dobijo, porabijo za droge in alkohol.«


S svojimi odkritji je razburil javnost, ta mu očita, da njegove trditve niso resnične. Pravi, da je bil brezdomec omejen čas, povrhu pa je ves čas vedel, da se lahko vrne domov k družini. Poudaril je, da je življenje na ulici kljub vsemu zelo zahtevno in tudi nevarno. »Če si brezdomec, lahko vedno počneš vse, kar si želiš. Si na svežem zraku v stiku z ljudmi. Navadiš se,« je sklenil 43-letni pustolovec in primaknil, da postanejo nekateri odvisni od svobode, ki jo prinaša ulica. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije