ZALEZOVANJE

Žena Colina Firtha tarča zalezovanja

Med zvezdniškima zakoncema je pred nekaj leti škripalo.
Fotografija: Grozilni telefonski klici in sporočilca naj bi Firthovima grenili življenje. Foto: guliver/cover images
Odpri galerijo
Grozilni telefonski klici in sporočilca naj bi Firthovima grenili življenje. Foto: guliver/cover images

Hollywoodsky zvezdniki nase pogosto privlečejo pretirano in neželeno pozornost, ki se iz oddaljenega oboževanja spremeni v zlovešče zalezovanje. Srhljivi zalezovalec že dve leti greni življenje Colinu Firthu, četudi tarča ni igralec, temveč je Marcu Brancacciu glavo zmešala Colinova žena Livia Giuggioli.
Livia, Rimljanka po rodu in duši, je 1995. v trenutku ukradla Colinovo srce. »Spoznala sva se v Kolumbiji. V Cartageni, ki je prelepo mesto, polno prelepih ljudi,« a oči so mu obstale le na eni temnolaski, ki se je kot diamant bleščala sredi množice. »To je bilo to. Udarilo me je kot strela z jasnega,« je britanski zvezdnik dejal o usodnem srečanju, zaradi katerega se je začel učiti italijanščine, dve leti pozneje pa stopil pred oltar. Čeprav se je od takrat odvrtelo že 23 let, je Livia zanj še vedno najlepša ženska na svetu, o tem pa je očitno prepričan tudi Brancaccio, Livijin prijatelj iz otroških dni, na katerega se je lepotica obrnila v trenutkih stiske. »Pred nekaj leti, ko sta se Colin in Livia začasno razšla, se je zapletla v krajšo afero z Marcom. A čeprav sta zakonca spet našla skupni jezik, je Brancaccio tedaj začel večmesečno nadlegovanje, večino tega je tudi dokumentiranega,« je povedal predstavnik družine Firth.
Čeprav dela z največjimi lepoticami, ima Colin oči le za svojo ženo. Foto: guliver/cover images
Čeprav dela z največjimi lepoticami, ima Colin oči le za svojo ženo. Foto: guliver/cover images

S kratkim ljubimkanjem, ko je v njenem zakonu škripalo, je naredila napako, za katero še danes plačuje. Zavrženi ljubimec ni mogel prenesti, da se je vrnila v možev objem: jeseni 2016 je začel spremljati vsak njen korak, ji pošiljati grozilna sporočila ter jo strašiti s telefonskimi klici. Da bi se tehtnica prevesila na njegovo stran, je sklenil izkoristiti status novinarja in o hollywoodskih zakoncih napisati kočljiv članek – ne nazadnje se svetu o njunem začasnem razhodu do zdaj sanjalo ni –, še prej pa je Firthu, ki mu je vloga angleškega kralja Jurija VI. v filmu Kraljevi govor prinesla oskarja za najboljšega glavnega igralca, po elektronski pošti poslal fotografije, s katerimi je očitno dokončno prestopil mejo. Zvezdnik, nedavno tudi državljan Italije, se je obrnil na italijansko policijo, zadevo pa želi pripeljati pred sodišče. »Več ne moremo izdati, saj je preiskava še v teku.«
Grozilni telefonski klici in sporočilca naj bi Firthovima grenili življenje. Foto: guliver/cover images
Grozilni telefonski klici in sporočilca naj bi Firthovima grenili življenje. Foto: guliver/cover images

Zadnji dve leti naj bi živela v strahu in se stalno ozirala prek rame. Marco trdi, da je to laž, s katero želi prikriti afero, in nadaljuje, da je zaradi njega želela zapustiti moža. »Ko je končala najino zvezo, sem ji poslal le dve sporočilci, Colina pa obvestil o najini aferi prek elektronske pošte. Zdaj mi je slednjega žal. Razlog, da me obtožuje nadlegovanja, pa je strah, da bi medijem izdal to, kar mi je v zaupnosti povedala o njenem zakonu.« Dodal je, da je Livia tista, ki mu je v enem letu poslala »na stotine ljubezenskih sporočil, fotk, celo osebni dnevnik«. Oglasili so se tudi že njegovi odvetniki, trdeč, da so vse obtožbe izmišljene in da je že storil prve korake, da si tudi po sodni poti opere svoje ime. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije