NAPORNO

Zaposleni ju zapuščajo kot po tekočem traku

Nihče več noče delati za Meghan in Harryja. Doslej so odpoved dali že trije.
Fotografija: Sussexova imata težave z zaposlenimi. FOTO: REUTERS
Odpri galerijo
Sussexova imata težave z zaposlenimi. FOTO: REUTERS

Mnogi bi storili marsikaj, da bi lahko delali v Buckinghamski ali Kensingtonski palači, a kot kaže, služba le ni tako glamurozna, kot se morda zdi. Le šest mesecev po tem, ko se je po poroki s princem Harryjem v Kensingtonsko palačo vselila Meghan, je namreč že dala odpoved njena desna roka in zvesta pomočnica, ki je pred majsko poroko skrbela, da je šlo vse gladko, ter poskušala zgladiti nesporazume med Meghan in njenim očetom Thomasom Marklom. A kot kaže, je bilo vsega preveč in ženska, znana zgolj po imenu Melissa, je nenadoma in povsem nepričakovano dala odpoved.

V Kensingtonski palači živita komaj nekaj mesecev. FOTO: Guliver/getty Images
V Kensingtonski palači živita komaj nekaj mesecev. FOTO: Guliver/getty Images

»To je za vse velik šok, zakaj bi kdo hotel pustiti tako prestižno službo,« je britanskim medijem dejal dobro obveščeni vir znotraj palače. A mnogim se to niti ne zdi tako zelo nenavadno. »Meghan je nekdanja igralka in kot takšna zna biti precej težavna. Vajena je, da je vse po njeno, da ji strežejo z vseh strani. Zdaj je noseča in pod velikim stresom, zagotovo je še huje, kot je bilo pred poroko,« je dejal poznavalec razmer na britanskem dvoru, ki je prejšnji teden razkril, kako napeti so bili za vojvodinjo tedni pred poroko.

»Bilo je noro. Celo Harry je izgubil živce in zaposlenim v palači zabrusil, naj Meghan ugodijo pri vsem, kar želi,« je dejal vir.
V palači uradnega pojasnila, zakaj je Melissa odšla, niso dali, a se ji je eden njenih zdaj že nekdanjih sodelavcev zahvalil za vse, kar je storila. »Melissa je izjemno nadarjena oseba. Igrala je eno ključnih vlog pri uspešni organizaciji kraljeve poroke in vsi v kraljevem gospodinjstvu jo bomo močno pogrešali,« je dejal.

Samantha Cohen je za kraljico delala več let, ko so jo premesili, je po nekaj mesecih dala odpoved. FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
Samantha Cohen je za kraljico delala več let, ko so jo premesili, je po nekaj mesecih dala odpoved. FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Vendar Melissa ni edina, ki se je naveličala. Na odhod se menda pripravlja tudi njuna osebna tajnica ​​Samantha Cohen, ena od zaposlenih, ki ji kraljica najbolj zaupa. Dolga leta je Avstralka delala v Buckinghamski palači, dokler je kraljica po Harryjevi poroki ni premestila v Kensingtonsko palačo, kjer naj bi pomagala Meghan pri opravljanju njenih dolžnosti.


Vojvodinjo je morala podučiti o protokolu in ji pomagati pri prilagajanju življenju na dvoru. A 49-letnica se je po nekaj mesecih odločila, da nova služba ni zanjo. Odšel je tudi Edward Lane Fox, Harryjeva desna roka, ki je bil na britanskem dvoru zaposlen dolgih 15 let. »Vsakemu se lahko zgodi, da izgubi zaposlenega, da pa v nekaj mesecih odidejo kar trije, na delodajalca meče slabo luč,« je dejal britanski novinar, ki podrobno spremlja dogajanje na dvoru in se čudi, ker zaposleni zapuščajo Harryja in Meghan. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije