IDENTITETA

Za varnostnike nista Harry in Meghan, ampak David in Davina

Kraljevi imajo lažna imena, s katerimi zakrijejo identiteto.
Fotografija: Če bi njihove telefonske številke prišle v napačne roke, bi to lahko bilo zelo nevarno.
Odpri galerijo
Če bi njihove telefonske številke prišle v napačne roke, bi to lahko bilo zelo nevarno.

Javnost, družinski člani in prijatelji ju poznajo kot princa Harryja in vojvodinjo Meghan, a za njune telesne stražarje sta nekaj povsem drugega. Da ljudje ne bi vedeli, o kom je govor, ko organizirajo razne dogodke, ki morajo biti strogo varovani, ali ko za parček naročijo taksi, rezervirajo mizo v restavraciji in podobno, Harry in Meghan postaneta David Stevens in Davina Scott.
Eden od novih varnostnikov je bil več kot presenečen, ko je ugotovil, da ga pravzaprav kliče princ Harry.
Eden od novih varnostnikov je bil več kot presenečen, ko je ugotovil, da ga pravzaprav kliče princ Harry.

A to sta le dve od imen, kroži jih menda še mnogo, saj jih varnostna služba redno spreminja, vsake toliko namreč pricurljajo v javnost in takrat je varnosti in anonimnosti konec. Vedno pa se njuni lažni imeni menda začnejo z DS, to sta začetnici njunih nazivov (Duke, Duchess of Sussex).

Enako je z lažnimi imeni Harryjevega brata in njegove žene, vojvode in vojvodinje Cambriške, ki običajno uporabljata imeni Danny Collins in Daphne Clark. »Če bi komu, ki za to nima pooblastil, v roke padel telefon katerega od članov tajne službe, v njem ne bi našel telefonskih številk, ki pripadajo vojvodi Williamu, vojvodinji Kate, Harryju, Meghan ali kraljici. V napačnih rokah je to veliko preveč tvegano, celo nevarno. Njihove številke imajo zato shranjene pod kodami, ki pa jih seveda redno spreminjajo,« je dejal vir blizu kraljeve družine.

Člani varnostne službe uporabljajo lažna imena, ko se pogovarjajo o kraljevih. FOTOgrafije: Guliver/getty Images
Člani varnostne službe uporabljajo lažna imena, ko se pogovarjajo o kraljevih. FOTOgrafije: Guliver/getty Images

Nekatere od kod so v javnost pricurljale, ko je na enem od uradnih dogodkov, ki se jih je udeležil tudi princ Harry, enemu od novozaposlenih zazvonil telefon, ta pa ni prepoznal imena klicatelja in se kmalu ne bi oglasil. Kljub temu je dvignil slušalko in seveda vprašal, kdo je na drugi strani. »Si zamislite presenečenje, ko se je izkazalo, da ga kliče princ Harry,« je v smehu še dodal vir. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije