KRALJEVA LOŽA

Za Sereno bo navijala prijateljica Meghan

Ženski finale v Wimbledonu si bosta skupaj ogledali vojvodinja Kate in sussekška vojvodinja Meghan. 
Fotografija: Meghan Markle in Serena Williams na dobrodelnem dogodku v New Yorku leta 2014. FOTO: Getty Images
Odpri galerijo
Meghan Markle in Serena Williams na dobrodelnem dogodku v New Yorku leta 2014. FOTO: Getty Images

LONDON – Člani britanske kraljeve družine si vsako leto ogledajo kakšen dvoboj prestižnega teniškega turnirja v Wimbledonu in tudi letos ne bo nič drugače. V kraljevi loži bo prvič tudi Meghan Markle, vojvodinja Sussekška. S svakinjo Kate, vojvodinjo Cambriško, si bosta ogledali ženski finale med Američanko Sereno Williams in Nemko Angelique Kerber.

Vendar pa za Meghan to ne bo prvi obisk Wimbledona. Turnir si je že ogledala pred dvema letoma, prav na povabilo Williamsove. Američanki sta namreč dobri prijateljici, Serena se je skupaj z možem Alexisom Ohanianom tudi udeležila njene poroke s princem Harryjem maja letos. »Zdaj je članica kraljeve družine, a sama jo poznam že vrsto let. Njena poroka je bila čudovita, navdihujoča. Bila sem ponosna in vesela zanjo,« je povedala Serena.

»Druži naju čudovito prijateljstvo. Vsake toliko je prišla v Wimbledon in navijala zame. Tokrat me bo spodbujala v drugačni vlogi, toda najino prijateljstvo se zato ni spremenilo. Od nekdaj sva se podpirali in skupaj šli čez marsikaj. Veselim se, da se bova videli,« je o kraljevem obisku še dodala teniška zvezdnica, ki se spogleduje z novim, že osmim wimbledonskim naslovom.

Nastopila bo že v svojem 35. finalu turnirjev za grand slam in poskušala izenačiti rekord z največ osvojenimi turnirji v zgodovini (24). Njena zbirka lovorik je zares bogata, a zagotovo bi bila letošnja wimbledonska krona zanjo najbolj dragocena – prvič bi jo osvojila kot mati, potem ko je šele pred 10 meseci ob hudih težavah pri porodu povila hčer Alexis Olympio.

Serena Williams in Alexis Ohanian na poroki princa Harryja in Meghan Markle. FOTO: Getty Images Wireimage
Serena Williams in Alexis Ohanian na poroki princa Harryja in Meghan Markle. FOTO: Getty Images Wireimage

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije