KRALJEVI DVOR

Vse najboljše, princ William!

Vojvoda Cambriški ima 36 let. Navadno praznuje v krogu družine.
Fotografija: Princ William se je rodil v zasebnem krilu londonske porodnišnice, enako kot vsi njegovi otroci.
Odpri galerijo
Princ William se je rodil v zasebnem krilu londonske porodnišnice, enako kot vsi njegovi otroci.

Na današnji dan pred 36 leti je v Londonu na svet prijokal prvorojenec princa Charlesa in princese Diane. S tem je William Arthur Philip Louis, kot se glasi njegovo polno ime, postal drugi v vrsti za britanski prestol. Diplomiral je na prestižni univerzi St. Andrews, nato pa eno leto potoval po svetu in obiskal Čile, Belize ter nekatere dele Afrike.

Ob vrnitvi se je izšolal za vojaka ter opravil še šolanje za pilota helikopterja. Kot vojaški pilot je služil med letoma 2009−2013. Konec aprila 2011 se je poročil z dolgoletno ljubeznijo Kate Middleton ter postal vojvoda Cambriški. Julija 2013 se mu je rodil prvi sin George, dve leti pozneje še hči Charlotte, letos spomladi je oče postal še tretjič, tudi tokrat sinu, ki sta ga z ženo poimenovala Louis.

William svojega rojstnega dne ne obeša na veliki zvon. Slavja so navadno v družinskem krogu, daleč od oči javnosti. Običajno poskrbi le za to, da na tisti dan nima obveznosti oziroma uradnih dogodkov, ki bi se jih moral udeležiti. Lani je denimo praznoval zgolj v družbi žene in otrok.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije