ROJSTVO

Vojvodinja Cambriška rodila zdravega dečka

Včeraj zgodaj zjutraj so jo sprejeli v porodnišnico.
Fotografija: FOTO: Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Reuters

Včeraj zgodaj zjutraj, na dan sv. Jurija, ki je hkrati tudi rojstni dan enega največjih svetovnih književnikov Williama Shakespeara, so vojvodinjo Cambriško sprejeli v zasebno krilo londonske bolnišnice St. Mary's. Natanko na dan, ki so ga kot najbolj verjetnega napovedovali mnogi, je dobila popadke in njen mož, princ William, jo je osebno odpeljal tja. Zgodaj popoldne so z britanskega dvora sporočili veselo novico, da sta dobila zdravega dečka, težkega 3,8 kilograma, ki je peti v vrsti za britanski prestol, za dedkom Charlesom, očetom Williamom ter starejšima bratom in sestro. Imena srečni starši včeraj še niso razkrili. Na stavnicah so bila kot najbolj verjetna za dečka Arthur, sledili so Albert, Frederick, James in Philip, če bi bil tretji otrok Cambridgeevih deklica, pa je bilo največ možnosti za Alice, Alexandro, Elizabeth, Mary in Victorio.

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Kensingtonska palača je veselo novico sporočila prek družabnih omrežij, oznanilo pa so na leseno stojalo postavili tudi pred palačo, kot je ob rojstvu kraljevega otroka v navadi že desetletja. Britanci so bili seveda vzhičeni, ni jih bilo malo, ki so pred bolnišnico kampirali deset dni ali več, odkar so zaprli parkirišča v okolici bolnišničnega oddelka Lindo, če bi Catherine morda morala v porodnišnico predčasno. Odeti v oblačila z motivom britanske zastave ali pa kar ogrnjeni v zastavo so potrpežljivo čakali dan, ko bodo dobili kraljevega dojenčka, in včeraj so se iskreno veselili.

Vojvodinja je tudi tokrat hotela roditi na naraven način, za nemoten potek poroda je znova skrbelo okrog 20 zdravstvenih strokovnjakov, od porodničarja, babic, ginekologa, anesteziologa in pediatrov do svetovalcev in drugih. Prvorojenca Georgea, ki se je ravno tako rodil 23. v mesecu na oddelku Lindo, je Kate rojevala dobrih deset ur, Charlotte je prišla po dveh urah in pol, za tretjega otroka pa so napovedovali še hitrejši prihod, a se je malček odločil, da ne bo hitel. A pri Middletonovih to ne bo edini otrok, ki se bo rodil letos, saj je pred dnevi veselo novico sporočila tudi Katina 34-letna sestra Pippa, ki se je lani poročila z Jamesom Matthewsom. Rodila naj bi oktobra. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije