PRVA DAMA SPREGOVORILA

VIDEO: Objavljen celotni intervju z Melanio Trump: Mož se mi je opravičil!

Melania se ne ubada z obtožbami na račun moževe nezvestobe.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Reuters

Prva dama ZDA Melania Trump je v svojem prvem resnejšem intervjuju po nastopu položaja januarja 2017 dejala, da se nima časa ukvarjati z zgodbami o moževi nezvestobi. Melania je dala intervju za televizijo ABC na koncu svoje nedavne afriške turneje. Doslej je v več kot letu in pol, odkar je njen mož Donald Trump predsednik ZDA, opravila kratek pogovor za televizijo Fox News, sicer pa z javnostjo občasno in redko komunicira prek tiskovne predstavnice Stephanie Grisham.

Ukvarja se s pomembnejšimi zadevami

Melania je medijem očitala, da radi špekulirajo o njenem zakonu in širijo govorice, ker pač to prodaja časopise in revije in na žalost živimo v takšnem svetu. Dejala je, da je obtožbe o moževi nezvestobi ne skrbijo. 

Trumpa več kot 20 žensk obtožuje spolnega nadlegovanja, pornografska zvezda Stormy Daniels je za molk o razmerju z njim dobila 130.000 dolarjev, nekaj več tudi fotomodel Playboya Karen McDougal, Trumpa pa je lahko ves svet slišal, kako se hvali na posnetku, da lahko z ženskami počne, kar se mu zahoče, ker je slaven in bogat.

Melania je povedala, da se ji je mož opravičil, čeprav ni precizirala, zakaj, Grishamova pa je pojasnila, da se ji Trump pogosto opravičuje zaradi vseh medijskih neumnosti, ki jim je izpostavljena, odkar je v Beli hiši. Krivi so torej spet mediji in vsi drugi razen njega. Na vprašanje, ali ga ima rada, je odgovorila, da sta v redu, z obtožbami o nezvestobi pa se ne ubada. »Sem mati in prva dama in se ukvarjam z veliko pomembnejšimi zadevami.« Na vprašanje, ali so jo govorice prizadele, pa je odgovorila, da medijski svet špekulira, kar ni vedno prijetno, vendar pa da ona ve, kaj je prav in kaj ni in kaj je res in kaj ni.

»Zelo sem močna in vem, katere so moje prednosti,« je dejala in ob tem priznala, da je največja žrtev spletnega nasilništva na svetu. »Ko bi vedeli, kaj vse pišejo o meni ...«

Leto in pol se je večinoma skrivala pred javnostjo, pozornost pa je vzbudila konec junija, ko je sredi odvzemanja otrok staršem na meji obiskala center za takšne otroke v Teksasu in si nadela jakno z napisom »Meni ni mar, a je vam?« Izbira garderobe je sprožila špekulacije, da gre za izraz nasprotovanja moževi protiimigracijski politiki, vendar pa je te špekulacije razblinila. »Očitno nisem nosila jakne zaradi otrok. Nosila sem jo zaradi levičarskih medijev, ki so me kritizirali. Rekla sem jim, da mi ni mar in da mi kritike ne bodo preprečile, da delam, kar se mi zdi prav.« Pojasnila je sicer, da ne odobrava ločevanja družin in predsednikova politika jo je presenetila. »Čutila sem, da je to nesprejemljivo in on je čutil isto.« Trump je sicer od politike ločevanja družin na meji odstopil šele, ko je izbruhnilo veliko ogorčenje v mednarodni in domači javnosti.

Pravih prijateljev v prestolnici nima

Washington ima Melania rada, iz Bele hiše je naredila dom za sina in moža in vsi radi živijo v Beli hiši in so počaščeni, da lahko služijo veliki domovini. »Tukaj nimam pravih prijateljev in jih tudi ne potrebujem. Vsi moji prijatelji so tam, kjer so bili, v New Yorku,« pravi. Moti jo, da številne organizacije nočejo sodelovati z njo in njenimi pobudami zaradi politike njenega moža. Ni pa želela povedati, za katere organizacije gre. Glede spolnih napadov na ženske meni, da so za javne obtožbe potrebni trdni dokazi. »Ženske je treba slišati in podpreti, ampak tudi moške. Ne moreš le reči, da me je nekdo spolno napadel. Ker mediji gredo včasih predaleč, kako nekaj prikažejo, kar ni prav.«

Baron želi biti le eden od fantov

Melanijin sin s Trumpom Barron je star 12 let in ona ga ne spremlja vedno, ko gre na treninge ali igre, ker to privlači preveč pozornosti, saj želi biti Barron čim manj opazen. »To je tudi njegovo življenje in to spoštujem.«

Selitev v Washington Melanii ni prinesla novih prijateljev. Povedala je, da ima raje kakovost kot količino, in njeni prijatelji so isti, kot so bili, preden je prišla v prestolnico. Kdo so to, pa vedo le oni in ona.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije