POSVOJENKA

Seks v mestu zamenjala za družino

Pred sedmimi leti je posvojila afriško deklico Gemmo.
Fotografija: Kristin obožuje vlogo mamice. FOTO: Guliver/thinkstock
Odpri galerijo
Kristin obožuje vlogo mamice. FOTO: Guliver/thinkstock

Pred sedmimi leti je bila vsa na trnih. Kristin Davis je tedaj, čeprav samska in s 46 leti nikakor ne več v rosno mladih letih za materinstvo, vrata namreč odprla afriški deklici Gemmi. S tem so se ji uresničile dolgoletne sanje, čeprav ni vedela, kaj pričakovati od samohranilstva. A se je v vlogi matere, celo proti lastnim pričakovanjem, počutila kot riba v vodi. »Lažje in drugače je, kot sem si to slikala v glavi. Na spremembo sem se hitreje prilagodila, kot sem mislila, in ugotovila, da imam prirojen čut za to, kaj je prav in kaj narobe. Za odgovori mi ni treba brskati po knjigah o dojenčkih in vzgoji. Preprosto se uglasiš z otročičkom,« je dejala zvezdnica serije Seks v mestu, ki je podobno kot njen filmski alter ego Charlotte York leta hrepenela po otroku. Želja se ji je nato uresničila s posvojitvijo. Zdaj pa naj bi bila že drugič blagoslovljena, saj naj bi − čeprav tega še ni potrdila − posvojila še dečka.

Podobno kot njen televizijski alter ego Charlotte York si je tudi Kristin dolga leta želela otroka.
Podobno kot njen televizijski alter ego Charlotte York si je tudi Kristin dolga leta želela otroka.

Minuli mesec je pošteno odprla denarnico in svoj kupček denarja stanjšala za kar štiri milijone in pol. Toliko je namreč odštela za prostorno losangeleško vilo v sredozemskem slogu, pred katero se lesketa zasebni bazen, v notranjosti pa je na več kot 600 kvadratnih metrih kar šest spalnic in prav toliko kopalnic. A novega doma si ni omislila zaradi prostornih garderobnih omar, temveč je za nakupom očitno tičal precej lepši razlog. Želela si je več prostora, saj naj bi družinico te dni razširila še za enega člana. A čeprav se o fantičku za zdaj ne ve še prav nič – ne imena ne rodu –, še ena posvojitev ne bi presenetila nikogar, saj je o tem na tihem premlevala že minulih šest let.

Ali za nakupom nove hiše tiči nova posvojitev?
Ali za nakupom nove hiše tiči nova posvojitev?

»Ko sem dobila Gemmo, mi še ena posvojitev ni padla na kraj pameti, saj nisem vedela, kako se bom sploh odrezala kot mama. A sem sprevidela, da mi gre to prav dobro od rok, zato razmišljam, da bi ji dala bratca ali sestrico. Vseeno pa ne takoj, saj sem ne nazadnje samohranilka in se želim na začetku povsem posvetiti le Gemmi,« je Kristin dejala že leta 2012, ko je imela malčica komaj eno leto. A od tega je preteklo že precej vode, saj se po igralkini hiši zdaj mota sedemletni deklič. Tako je morda dober čas, da dobi mlajšega bratca.

Naj ji je materinstvo še tako drago, ena stvar ji vendar malce krati noči. Podobno kot njeno stanovsko kolegico Charlize Theron, ki je prav tako mama posvojenima otrokoma temne polti, tudi Davisovo pesti Trumpovo predsednikovanje in vse bolj razraščajoči se rasizem po ZDA. »Kot belka živim življenje privilegiranih. A čeprav sem to vedela že prej, mi je šele Gemma odprla oči, kaj to v resnici pomeni. Ona mi namreč pomeni vse, je moje srce, ki pa je v temnejšem telesu, zaradi česar je ogromno ljudi, ki delajo proti njej. To me navdaja z grozo,« pravi Kristin, ki svoj hčerki vsak dan položi na srce, da so »njeni kodrčki prelepi, njena temna polt čudovita. Lepa si, močna, moja boginja.« 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije