POGINI ŽIVALI

Princesi poginila psička, lady pa koala

Petletno terierko princese Beatrice so morali uspavati. Lady Emma Weymouth iz Avstralije pripeljala koalo, a ni preživela.
Fotografija: Beatrice obožuje norfolške terierje. FOTO: Instagram
Odpri galerijo
Beatrice obožuje norfolške terierje. FOTO: Instagram

Princesa Beatrice žaluje za svojo ljubljeno psičko Pomarančo. Petletni norfolški terier je v parku v Windsorju pojedel strup in tako hudo zbolel, da so ga morali peljati k veterinarju, a ta ga je na koncu uspaval. Beatrice, ki je velika ljubiteljica živali, zdaj skrbi za varnost svojih preostalih ljubljenčkov, ima še štiri terierje, saj ni znano, ali je Pomaranča pomotoma pojedla katero strupeno rastlino ali se naokoli potika zlobnež, ki živalim nastavlja strup. Smrt psičke pa ni edina, ki je te dni pretresla britansko plemstvo.
Beatrice obožuje norfolške terierje. FOTO: Instagram
Beatrice obožuje norfolške terierje. FOTO: Instagram

Komaj nekaj mesecev potem, ko so vikontinji Weymouthski iz Avstralije na Otok pripeljali pet izjemno redkih koal, je ena od njih povsem nepričakovano poginila. Lady se trudi, da bi zagotovila obstoj vrste, zato je koale nastanila v safari Longleat​, v neposredno bližino doma, ki si ga deli z možem Ceawlinom Thynnom, vikontom Weymouthskim, a je bila sprememba, kot kaže, prevelika in koale se niso mogle prilagoditi, ena od njih je kljub odlični oskrbi staknila bolezen ledvic in poginila.
Ceawlin Thynn in njegova žena Emma pred vhodom v safari. FOTO: Guliver/getty Images
Ceawlin Thynn in njegova žena Emma pred vhodom v safari. FOTO: Guliver/getty Images

Lady Emma Weymouth, prva temnopolta vikontinja v Veliki Britaniji, je lani odpotovala v Avstralijo, tam v njihovem naravnem okolju fotografirala koale ter začela načrtovati njihovo selitev v Veliko Britanijo. »To so neverjetne in izjemno prikupne živali. Tačke ti ovijejo okrog vratu skoraj kot otrok,« je 32-letnica navdušeno dejala po obisku Avstralije. V Veliki Britaniji, natančneje v živalskem vrtu v Edinburgu, sicer živijo koale, a tiste, katerih dom je na severu Avstralije, še nikoli pa ni nihče v Evropo poskušal prepeljati koal z juga. Safari ​Longleat je odprt že od leta 1966 in je edini safari zunaj Afrike, po katerem se obiskovalci lahko zapeljejo.


Obiskovalci lahko opazujejo ovce, pritlikave koze, lemurje, želve, flaminge, pelikane, nosoroge, tigre, leve, hijene, volkove, antilope, kamele in še vrsto drugih eksotičnih živali. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije