OGRAJA

Princ z ograditvijo hiše razjezil sosede

Dubajski princ trdi, da so mimoidoči zmerjali njegove stražarje. Domačine v angleškem Surreyju visoka ograja moti.
Fotografija: Dubajski princ se ne ozira na mnenja sosedov. FOTO: Guliver/getty Images
Odpri galerijo
Dubajski princ se ne ozira na mnenja sosedov. FOTO: Guliver/getty Images

Dubajski princ, ki med svoje nepremičnine šteje tudi posestvo v angleškem Surreyju, je razhudil sosede, ko je okrog svoje parcele dal postaviti več kot dva metra visoko ograjo.
Mohamed bin Rašid Al Maktoum se v Angliji počuti kot doma. FOTO: Guliver/getty Images
Mohamed bin Rašid Al Maktoum se v Angliji počuti kot doma. FOTO: Guliver/getty Images

Prebivalci so prepričani, da njegova ograja ovira divje živali, ki živijo v bližnjem naravnem rezervatu in so se prej lahko svobodno gibale po posestih domačinov, zdaj pa ne bo več tako. Očitajo mu še, da je ograjo postavil brez predhodnega soglasja ali potrebnih dovoljenj.
Ograja gre sosedom močno v nos.
Ograja gre sosedom močno v nos.

Mohamed bin Rašid Al Maktoum se zagovarja, da ni imel izbire, saj so mimoidoči zasmehovali in zmerjali njegove stražarje, prav tako je v preteklosti zalotil nemalo ljudi, ki so nezakonito vstopali na njegovo posest.


Zrasla je še brez dovoljenj


Tim Knight, predsednik varnostnega podjetja, ki je postavilo ograjo, pravi, da je bilo zaradi vseh varnostnih težav nujno ukrepati. »Naši varnostniki so odlično usposobljeni in znajo prijazno posredovati, ko se najde kdo, ki želi nedovoljeno stopiti na zasebno posest, tudi kakšne krepke so vajeni, saj zavrnitve ne sprejmejo vsi najbolje, a kar se je dogajalo tu, je preseglo vse meje. Najbrž je bilo toliko zanimanja za parcelo zaradi lastnikov, večkrat na dan so se našli ljudje, ki so hodili po parceli, ko so jih varnostniki prosili, naj odidejo, pa so jim nekateri grozili s smrtjo,« je dejal Knight in dodal, da so izjave o tem, da princ ni dobil soglasja in dovoljenj, iz trte izvite, saj da so mestnemu odboru predložili vse potrebno že januarja.


»Morda že res,« odgovarjajo občani, »a obstajajo fotografije, ki dokazujejo, da je ograja stala decembra lani, torej preden so dobili vse potrebne dokumente.«

Princ, ki v Surreyju rad preživlja poletja, ta so v Dubaju neznosno vroča, osebno ni komentiral napadov sosedov, ki vztrajajo, da naj se ograja odstrani zaradi omenjenih in drugih nepravilnosti.


»V obrazcu za gradbeno dovoljenje je mnogo laži. Denimo, da bo ograja visoka 1,80 metra, ko pravzaprav v višino meri 2,23 metra. Prav tako niso izvedli nobenih raziskav o gibanju okoliških divjih živali,« je jezen eden od prinčevih sosedov, medtem ko drugega bolj moti videz: »Je zelo neprivlačna. Sicer je pobarvana z zeleno, da bi se bolj skladala z okoljem, a kljub temu je bolj primerna za kakšen zapor kot ograjo okoli parcele.« 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije