Po Nevidnem človeku je spet čas za Drakulo

Režijo bo prevzela mojstrica grozljivk Karyn Kusama. Zgodbe o krvosesu ne bodo gradili na zvenečih imenih.
Fotografija: Kultnega Drakulo so filmski ustvarjalci že večkrat oživili.
Odpri galerijo
Kultnega Drakulo so filmski ustvarjalci že večkrat oživili.

Minuli mesec je na velika platna prišla grozljivka Nevidni človek in kljub precej pičlemu proračunu slabih sedem milijonov evrov nemudoma začela žeti uspeh. Dobro se niso odzvali le gledalci in kritiki, ampak je tudi hitro polnila kinoblagajne, v katere se je do 12. marca steklo več kot 90 milijonov.
Karyn Kusama je pisanje scenarija že zaupala Philu Hayu. FOTO: guliver/getty images
Karyn Kusama je pisanje scenarija že zaupala Philu Hayu. FOTO: guliver/getty images

Nizkoproračunske grozljivke, pri katerih je velik poudarek na zgodbi, so torej odgovor, so sklenili ustvarjalci in na krilih uspeha Nevidnega človeka začeli ukrepati. Naslednji iz zakladnice starih horor filmov, ki jim bodo dali sodobno preobleko, je najslovitejši krvoses. Ikonski Drakula.

Srhljivo zgodbo o obsedenosti je navdihnila klasika angleškega pisca H. G. Wellsa, ki so jo filmski ustvarjalci postavili v sodobni čas in zgodbo osredinili okoli glavne junakinje v podobi Elisabeth Moss. To je zasnova Nevidnega človeka. Podobno želijo tudi krvi željnega grofa Drakulo, ki ga je ustvaril Bram Stoker, preseliti v sodobni svet, nad čemer bo režijsko taktirko vihtela Karyn Kusama, stara znanka tega žanra.
Nizkoproračunski Nevidni človek se vrti okoli osrednje junakinje.
Nizkoproračunski Nevidni človek se vrti okoli osrednje junakinje.

»Smešno, posnela sem dva filma, ki so ju ljudje označili za grozljivko, pa o meni že govorijo kot o režiserki grozljivk. Priznam sicer, da se mi grozljivi elementi dopadejo, a se ne želim omejevati na en žanr. Obstaja kup zgodb, ki jih želim raziskati in prenesti na velika platna, zato se ne želim popredalčkati le na eno samo vrsto,« je dejala Kusamova, ki se je prej podpisala pod grozljivki Telo lepe Jennifer in Destroyer, najbolj nedavno pa je režirala več epizod sveže serije​ HBO Avtsajder (The Outsider), ki temelji na zgodbi mojstra napetosti in srha Stephena Kinga.


Oživljanje Drakule je še povsem v povojih, pri zgodbi pa naj bi že delala scenarista Matt Manfredi in Phil Hay, s katerima je Karyn sodelovala pri projektih Destroyer in The Invitation. A čeprav naj bi že začela pisati zgodbo, še ni dodelano, v katero smer jo bosta zavila in odvila. Strinjajo se le, da ne bodo stavili na zveneča imena, ampak na idejo in mojstrsko povedano zgodbo. »Pripovedovanje dobre zgodbe, ne več ljudje, bo prava zvezda.« 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije