POSVOJITEV

Plemiški naziv si je kupil

Princa Frederica von Anhalta je posvojila obubožana princesa.
Fotografija: S Fredericom von Anhaltom je bila poročena 20 let.
Odpri galerijo
S Fredericom von Anhaltom je bila poročena 20 let.

Deveti mož kontroverzne igralke Zsa Zse Gabor je bil princ. Oziroma se je tako predstavljal. Na Gaborjevo, ki je umrla decembra 2016, je princ Frederic von Anhalt naredil močan vtis. Na zabavo, kjer sta se spoznala, je prišel v luksuznem rolls-royceu in oblečen v uniformo, polno medalj. Kot se za pomembnega moža spodobi, ga je spremljal varnostnik – igralka je bila očarana. Ni pa vedela, da je Frederic von Anhalt svoj naziv kupil, avto najel in plačal okrog 80 evrov nekemu študentu, da se je izdajal za njegovega varnostnika. Tako si je von Anhalt kupil vstopnico v glamurozno hollywoodsko življenje, kjer si je mesto utrdil štiri leta pozneje, ko sta se z Gaborjevo poročila.

Na njegov 68. rojstni dan leta 2011 je bila Gaborjeva že zelo slabotna. FOTO: REUTERS
Na njegov 68. rojstni dan leta 2011 je bila Gaborjeva že zelo slabotna. FOTO: REUTERS

Princ von Anhalt se je rodil kot Hans Robert Lichtenberg in že zelo zgodaj je moral biti vedno v središču pozornosti. Ko je odrasel, je srečo preizkusil v različnih vodah, bil je vodja diskoteke in zrezkarnice, v lasti je imel nekaj savn. Pri vseh poslih ga je gnala le ena želja – da bi bil slaven in bogat. A v glavnem ga je spremljala nesreča. Nakopal si je mnogo sodnih postopkov, med drugim so ga obravnavali zaradi prevare, vloma, tatvine, napada in goljufije s posojili. Leta 1979 se mu je le nasmehnila sreča, ko ga je posvojila 81-letna princesa Marie-Auguste von Anhalt, ki je bila takrat bolna in brez prebite pare, a še vedno je imela naziv in tega si je Hans Robert najbolj želel. Vse, kar je moral storiti, je bilo, da obubožani 81-letni princesi na mesec plačuje po 2000 nemških mark in povsem običajen mladec je postal princ. Svoj novi naziv je unovčil tako, da ga je prodal naprej in posvojil pet odraslih sinov, za plačilo je podeljeval viteške nazive in zaslužil slabih deset milijonov evrov. Tudi to mu ni bilo dovolj in odpravil se je čez lužo, v Hollywood, kjer je upal, da mu končno uspe preboj pod žaromete.

S poroko z Gaborjevo je princu končno uspel preboj pod žaromete.
S poroko z Gaborjevo je princu končno uspel preboj pod žaromete.

Sanje so se mu uresničile, ko je spoznal Gaborjevo, nekdanjo miss Madžarske, ki je v Ameriki postala tretjerazredna igralka, a si je mesto v tabloidih vedno znova zagotavljala z nenavadnim obnašanjem in luksuznim življenjem. Ko sta se spoznala, je on štel 39 let, ona 65, a kljub razliki v letih in neodobravanju mnogih je njun zakon zdržal. Von Anhalt je za ženo zvesto skrbel zadnja leta pred smrtjo, ko so jo pestile hude zdravstvene težave. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije