DANSKA

Otroke bosta poslala v internat

Januarja se vsi štirje potomci danskega kraljevega para odpravljajo v Švico. Tam bodo nekaj časa obiskovali mednarodno šolo.
Fotografija: Danski princ in princesa bosta nekaj časa morala shajati brez otrok. FOTO: Guliver/getty Images
Odpri galerijo
Danski princ in princesa bosta nekaj časa morala shajati brez otrok. FOTO: Guliver/getty Images

Danski princ Frederik in princesa Mary sta se odločila svoje štiri otroke poslati v internat v Švico, kjer bodo obiskovali mednarodno šolo, na kateri naj bi poleg drugega znanja in veščin usvojili tudi več tujih jezikov.


Trinajstletni princ Christian, leto mlajša princesa Isabella ter osemletna dvojčka princ Vincent in princesa Josephine se bodo v alpsko deželo preselili januarja, a tam po besedah njihovih staršev ne bodo ostali prav dolgo. Bivanje v internatu Frederik in Mary opisujeta kot »darilo« otrokom in predvsem »nepozabno ter neprecenljivo izkušnjo«. Otroci danskega kraljevega para so sicer že vajeni bivanja v tujini, s starši tudi veliko potujejo po svetu, tu in tam ju spremljajo na uradnih obiskih, a predvsem po sosednjih državah. Tudi Švica jim ni tuja, saj v mondenem Verbieru vsako leto smučajo.

Princ Frederik in princesa Mary sta se za ta korak odločila, saj sta tudi sama obiskovala šole v tujini. Frederik in njegov brat sta se kot najstnika nekaj let šolala v Franciji, Mary, sicer rojena Avstralka, pa je študirala v ameriški zvezni državi Teksas in diplomirala na Tasmaniji. Kot je Frederik že večkrat povedal, je zanju z ženo zelo pomembno, da njuni otroci pridobijo ne le formalno znanje, temveč tudi preostale življenjske veščine, rada bi tudi, da se naučijo dobro sporazumevati v več jezikih. Princ Frederik denimo poleg materinščine tekoče govori angleško, francosko in nemško. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije