Nova ločitev na britanskem dvoru

Po več kot 26 letih zakona sta se za razhod odločila kraljičin nečak in njegova žena. David Linley je sin princese Margaret in Anthonyja Armstrong-Jonesa, ki sta bila poročena 18 let.
Fotografija: David Linley se je princesi Margaret in Anthonyju Armstrong-Jonesu rodil leta 1961. FOTOGRAFIJI: Guliver/getty Images
Odpri galerijo
David Linley se je princesi Margaret in Anthonyju Armstrong-Jonesu rodil leta 1961. FOTOGRAFIJI: Guliver/getty Images

Drami na britanskem dvoru ni videti konca. Potem ko sta prejšnji teden ločitev naznanila kraljičin vnuk Peter in Autumn Phillips, sta jima zdaj sledila že Elizabetin nečak David Linley in njegova žena Serena, grof in grofica Snowdonska. Par je bil poročen več kot 26 let, odločitev, da odideta vsak svojo pot, pa je menda skupna.
Kraljičin nečak se je s Sereno poročil leta 1993.
Kraljičin nečak se je s Sereno poročil leta 1993.

Ločitev naj bi bila posledica dejstva, da je grof, ki ima uspešno podjetje z visokocenovnim pohištvom, pogosto zdoma, oba pa sta odločno zanikala, da bi bil zanjo kriv kdo tretji.

David Linley je sicer sin kraljičine sestre princese Margaret in Anthonyja Armstrong-Jonesa, ki sta bila poročena 18 let. Margaret je njegovo snubitev sprejela, čeprav je bila takrat zaljubljena v Petra Townsenda, ki je bil 16 let starejši od nje, ločen in z dvema otrokoma. Leta 1953 jo je zaprosil za roko, a Anglikanska cerkev je takrat prepovedovala poroko z ločenci in kraljica se z zaroko seveda ni strinjala.

Townsenda so službeno poslali v Bruselj in zveza je razpadla. Margaret kljub temu nikdar ni nehala ljubiti Petra, zaroko z Armstrong-Jonesom je menda sprejela dan potem, ko je izvedela, da se namerava njen bivši poročiti z neko Belgijko. Zakon ni bil najbolj srečen, saj se je princesa rada zabavala, njen mož, ki je postal po poroki grof Snowdonski, pa je menda pogosto in precej odkrito skakal čez plot.


Le nekaj mesecev po ločitvi se je Armstrong-Jones znova poročil, Margaret pa je ostala samska. Poleg sina Davida, ki je prevzel očetov plemiški naziv ter postal drugi grof Snowdonski, se je paru rodila še hči lady Sarah Chatto

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije