ZAPUŠČEN

Nezakonski sin zvezdnika v zavetišču za brezdomce

Legendarni pevec se z Jonom še vedno noče sestati. Velški tiger je po okužbi spet v formi in na sceni.
Fotografija: Tom Jones v elementu pred osmimi leti v Čilu FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Tom Jones v elementu pred osmimi leti v Čilu FOTO: Reuters

Potem ko je moral legendarni Tom Jones zaradi precejšnjih zdravstvenih težav zaradi bakterijske okužbe letos odpovedati več nastopov, se je 78-letni pevec vrnil na sceno. Kljub letom – nastopa namreč že skoraj šestdeset let – je znova v dobri formi tako zdravstveno kot glasovno in še vedno odlično poje. Velškemu tigru, kot so ga poimenovali že pred desetletji, pa vseeno ne gre kot po maslu. Čeprav si je zdravstveno opomogel, so še vedno neurejene nekatere stvari v njegovem zasebnem življenju. Še vedno se denimo ni spravil z nezakonskim sinom Jonathanom Berkeryjem. Ta je o njunem odnosu spregovoril za medije. Oče in sin namreč nimata stikov, in kot pravi Berkery, jih nikoli nista imela.

Za osvežitev zgodbe: leta 1988 je takrat 47-letni Tom imel kratko ljubezensko razmerje s 24-letno manekenko Katherine Berkery. Romanca je trajala le tri dni, a se je iz nje rodil Jonathan, ki danes sicer uporablja ime Jon Jones. Slavni pevec očetovstva ni nikoli priznal in je šele po rezultatih DNK-testov, ki jih je odredilo sodišče in ki so potrdili, da je Jon v resnici njegov sin, zanj plačeval 1700 funtov preživnine na mesec. Prav tako je v zunajsodni poravnavi Berkeryjevi plačal 50 tisočakov v funtih. O tem ni nikoli govoril, izjemo je naredil le v intervjuju pred desetimi leti. Takrat je priznal očetovstvo, vendar je poudaril, da ga je Berkeryjeva pretentala. Zaradi te izjave mu je Jon še dodatno zameril in mu, trdeč, da to ni res, še vedno zameri.

Jonathan Berkery je sad tridnevne romance z manekenko Katherine Berkery. FOTO: dailymail.co.uk
Jonathan Berkery je sad tridnevne romance z manekenko Katherine Berkery. FOTO: dailymail.co.uk

Kot je nezakonski sin povedal nedavno, pa stikov ni odklanjal le oče, ampak tudi sam. »Ko sem bil mlajši, sem bil jezen in zmeden. Nisem ga hotel videti. Ko sem postal starejši, sem bil še bolj jezen. Začel sem se družiti s starejšimi fanti, zabredel sem v težave …« In potem je šlo navzdol. Začel je jemati mamila, kokain in ekstazi. Na eni od najnižjih točk v življenju je živel v avtomobilu v Miamiju in takrat je bil aretiran zaradi posedovanja drog in pristal v zaporu. V zameno za izpustitev je privolil, da bo šel na rehabilitacijo. Lani se je že zdelo, da je na pravi poti, ko je našel nov dom in službo, trudil se je uspeti v glasbi. Potem pa se je spet zasukalo. Izgubil je stanovanje in službo in spal po parkih, dokler ga zima ni prisilila v zavetišče za brezdomce.
Življenje in leta, ki so minila, so ga malce spremenili. Pred kratkim je medijem povedal, da si zdaj vendarle želi srečati očeta. Od kod ta sprememba? »Star je in bolan in časa nimava več na pretek. Rad bi se srečal in spravil z njim. Navsezadnje sva oče in sin,« je povedal.

A srečanje je še vedno vprašljivo. Jones starejši se še ni odzval, kot pravi Jon, tudi ni pokazal pripravljenosti. »Ko je pred dvema letoma umrla njegova žena Linda, sem menil, da se bova vendarle srečala. A to se ni zgodilo. Poklical sem tudi polbrata Marka, ki je očetov menedžer, a nisem dobil odgovora. Zdaj bom še enkrat poskusil,« pravi. Od očeta, pravi, ne želi ničesar, razen da se srečajo, preden bo prepozno.

Tom Jones z ženo Lindo in sinom Markom po prihodu na turnejo v ZDA leta 1971 FOTO: dailymail.co.uk
Tom Jones z ženo Lindo in sinom Markom po prihodu na turnejo v ZDA leta 1971 FOTO: dailymail.co.uk

Sicer pa sta, kolikor je znano, Jon in starejši polbrat Mark edina otroka legendarnega pevca. Mark, ki danes šteje 60 let, je edinec iz Jonesovega 58-letnega zakona z Lindo, ki je pred dvema letoma umrla za rakom. Kot je povedal ob neki priložnosti, nista imela več otrok, ker Linda zaradi posledic splava ni mogla več zanositi. Se bosta oče in sin, ki je v nasprotju s polbratom menedžerjem tudi sam ubral glasbene korake, vendarle srečala, zgladila dolgoletne zamere in se tudi spoznala? Ali pa bosta do konca ostala vsak na svojem bregu?

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije