SMRT NA DVORU

Na danskem dvoru žalujejo

Umrl je ljubljeni pes princese Marie. Kodrasti bišon Apple je dočakal 14 let.
Fotografija: Apple je Marie in njeno družino spremljal skoraj na vsakem koraku. FOTOGRAFIJI: Guliver/getty Images
Odpri galerijo
Apple je Marie in njeno družino spremljal skoraj na vsakem koraku. FOTOGRAFIJI: Guliver/getty Images

Tiskovni predstavnik danske kraljeve družine je sporočil žalostno vest, da je poginil princesin ljubljeni pes Apple. Princesa Marie je menda povsem skrušena, saj je bil Apple oziroma Jabolko pomemben del njenega življenja in 14 let njen zvesti spremljevalec. S princeso sta bila skoraj nerazdružljiva, Marie ga je vzela s seboj tudi na mnoge uradne dogodke in tiskovne konference, od Appla se ni ločila niti, ko so jo ob njenem 40. rojstnem dnevu fotografirali za eno od britanskih revij.

Kodrasti bišon je sorodnik pudlja.
Kodrasti bišon je sorodnik pudlja.


Ob tej priložnosti je Apple, bil je pasme kodrasti bišon, poziral na svojem stolu, Marie je v naročju držala hčer Atheno, levo in desno od nje pa so posedli njenega moža Joachima in sina Henrika. Kraljevi za zdaj menda ne načrtujejo, da bi družino povečali za novega kosmatinca, v prihodnje, ko si bodo opomogli od izgube Appla, pa te možnosti menda ne izključujejo.



Psi pasme kodrasti bišon, ime izvira iz francoščine in pomeni kodrasti pes za v naročje, sicer dočakajo od 12 do 15 let. Izvirajo iz Španije, kjer so bili nekoč priljubljeni predvsem med mornarji, saj so bili ena redkih pasem, ki se je odlično znašla na in v vodi. Ko so prišli v Francijo, pa so jih počasi spremenili v nežne hišne pse. Njihovi predniki so pudlji, strokovnjaki pa značaj kodrastih bišonov opisujejo kot vesel in živahen, a so tudi občutljivi, igrivi, ubogljivi, ljubeči in družabni. Kodrasti bišoni so majhni psi, odrasli tehtajo od pet do deset kilogramov, v višino pa zrastejo do 30 centimetrov. Skrbnike zalo radi spremljajo na sprehodih, drugače pa niso pretirano športni in aktivni.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije