MANEKENKA

Mama za 49. rojstni dan

Zvezda modnih brvi Naomi Campbell je v torek slavila. Najlepši poklon od mlade manekenke Adut.
Fotografija: Adut Akech Bior je slavljenki sporočila, da jo ljubi kot mater. FOTO: Instagram
Odpri galerijo
Adut Akech Bior je slavljenki sporočila, da jo ljubi kot mater. FOTO: Instagram

Manekenka Naomi Campbell ta teden praznuje 49. rojstni dan. Ob tej priložnosti so črni panterki čestitali številni najvidnejši predstavniki modne industrije vključno z legendarnimi supermodeli, kot so Kate Moss, Cindy Crafword in Carla Bruni.
Adut Akech Bior je slavljenki sporočila, da jo ljubi kot mater. FOTO: Instagram
Adut Akech Bior je slavljenki sporočila, da jo ljubi kot mater. FOTO: Instagram

V videu, ki ga je slavljenki za darilo posnela revija Vogue, so številni razkrili svoje vtise in najlepše spomine na temnopolto lepotico. Med komplimenti je bilo slišati, da je bila rojena za modno ikono, da je seveda lepa, a da je hkrati tudi močna osebnost z izdelanim lastnim mnenjem.

Eno najbolj ganljivih čestitk je manekenki namenila vzhajajoča zvezda v svetu mode, 19-letna Adut Akech Bior. »Ta oseba mi toliko pomeni … Ti si ena najbolj ljubečih, skrbnih, navdihujočih ljudi, imaš največje srce od vseh, kar jih poznam,« je o manekenki zapisala na instagramu. »Ljubezen, ki jo čutim do lastne matere, je ljubezen, ki jo čutim do tebe, mama. Najin odnos je odnos, za katerega si niti v sanjah ne bi drznila upati, da se mi bo zgodil, a sem neznansko hvaležna, da ga imam,« razkriva dobitnica prestižne avstralske modne nagrade 2018.
Zvezdnica je v bogati karieri, ki še traja, krasila več kot 500 naslovnic.
Zvezdnica je v bogati karieri, ki še traja, krasila več kot 500 naslovnic.

»Rada te imam in cenim te tako zelo, da se ne da povedati z besedami, in komaj čakam, da te vidim, mama,« je še dodala. Adut je Naomi občudovala, še preden jo je spoznala. Ko je začela delovati v lepotni industriji, je Campbellova postala njena mentorica, pomagala ji je s svojim znanjem in poznavanjem zank modne industrije. Kot učiteljica se je očitno odlično obnesla, saj ima Biorjeva za seboj izjemno uspešno leto. Veliki preboj je doživela na poročni modni reviji Chanela, kjer je nastopila kot prva temnopolta zvezda poročne kolekcije v zgodovini slovite modne hiše.
Znana je tudi po problematičnem vedenju. Foto: Reuters
Znana je tudi po problematičnem vedenju. Foto: Reuters

Naomi se je rodila leta 1970 v Londonu. Pri sedmih letih je nastopila v spotu Boba Marleyja za pesem Is this love. Leta 1986 je pozirala za revijo Elle, od takrat pa je krasila več kot 500 naslovnic revij. V svet mode je pomagala številnim temnopoltim dekletom. Manj znano je, da se je ves čas zelo posvečala boju proti rasni diskriminaciji v modni industriji.

Poudarjala je, da mora modni svet še bolj vključevati temnopolte modele. »Ljudje morajo razumeti, da barva kože ne vpliva na to, ali je nekdo uspešen v svojem poklicu,« je nekoč dejala manekenka, ki je v svojem 50. letu še vedno aktivna in zaželena v modni industriji.


Poleg po lepoti je manekenka v javnosti znana tudi po problematičnem obnašanju. Kar 11-krat je bila obsojena zaradi nasilja do zaposlenih, sodelavcev in drugih. Campbellova svojih otrok nima. Leta 2016 je v intervjuju razkrila, da si želi postati mama in začeti novo poglavje v življenju, a se ji želja ni uresničila. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije