DRAŽBA

Luksuzna zapuščina šla za vrtoglavo vsoto

Na dražbi 21 vozil pokojnega igralca Paula Walkerja. Del zbirke je obdržala hči.
Fotografija: Nekaj jih je v spomin na očeta obdržala Meadow. FOTO: instagram
Odpri galerijo
Nekaj jih je v spomin na očeta obdržala Meadow. FOTO: instagram

Hitri avtomobili so bili njegovo življenje, strast in smrt. Paula Walkerja je med zvezde namreč izstrelila filmska franšiza Hitri in drzni, z jeklenimi konjički pa ni dirkal le pred vklopljenimi kamerami, ampak naj bi dolge ure tudi v zasebnosti preživel na dirkalni progi in skušal meje, do katerih je še lahko letel po asfaltu.

Zvezda je bil redek model BMW, kakršnih je imel Walker kar pet. FOTO: youtube
Zvezda je bil redek model BMW, kakršnih je imel Walker kar pet. FOTO: youtube
A je bila prav ta strast zanj usodna, saj je, čeprav je sedel na sovoznikovem sedežu, v dirkalnem porscheju trčil v drevo in umrl v zubljih, ki so zajeli avto. Star komaj 40 let. Šest let po zvezdnikovem prezgodnjem slovesu pa so se lahko ljubitelji avtomobilov na dražbi potegovali za del njegove zbirke, ta je očitno šla za med. Enaindvajset vozil, kolikor jih je bilo na dražbi, je namreč prineslo dobra dva milijona evrov.

Za Walkerjeve avtomobile so bili ljudje pripravljeni seči v žep globlje kot običajno. Ne le ker se jih je zaradi pokojnega lastnika prijelo nekaj zvezdniškega blišča, k vrtoglavim zneskom je prispevalo še dejstvo, da je bil Paul tudi v zasebnosti goreč avtomobilski navdušenec. »S takšnim izkupičkom ga lahko postavimo ob bok zvezdniškemu zbiralcu Paulu Newmanu,« je pripomnil Jonathan Klinger iz avtomobilske zavarovalnice Hagerty.


Ljubitelji avtomobilov so se na dražbi lahko potegovali za 18 avtomobilov in tri motorje, največ pozornosti in najvišjo ceno pa je dosegel snežno bel BMW M3 lightweight. Prodali so ga za vrtoglavih 347 tisočakov! Na drugo mesto bi verjetno lahko postavili predelanega nissana 370Z, ki se je pojavil tudi v filmski uspešnici Hitri in drzni 5, prinesel je 95.000 evrov, kar je najvišji znesek, kdaj plačan za ta avtomobil.


Čeprav je bilo na dražbi 21 vozil pokojnega zvezdnika, je bil to le del njegove zbirke. Nekaj jih je obdržala njegova hčerka Meadow, saj imajo zanjo predvsem sentimentalno vrednost. Izkupiček je šel v sklad pokojnega očeta, vodi pa ga njegova​ hčerka. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije