PIKANTNO

Kraljico fotografiral golo

Nekdanji mož španske kraljice Letizie je izdal knjigo.
Fotografija: Maja bosta praznovala 14. obletnico poroke. FOTO: REUTERS
Odpri galerijo
Maja bosta praznovala 14. obletnico poroke. FOTO: REUTERS

Nekdanji mož kraljice Letizie je poskrbel za nekaj sivih las na španskem dvoru, saj se je odločil, da napiše knjigo, v kateri bo razkril marsikatero skrivnost iz njenega oziroma njunega življenja. Alonso Guerrero Perez, srednješolski profesor, se je z Letizio poročil leta 1998, a zakon je trajal komaj eno leto. Letizia, ki je takrat delala še kot novinarka, je tri leta pozneje spoznala aktualnega kralja Felipeja in leta 2004 sta bila poročena. K sreči sta se Letizia in Alonso poročila le civilno in cerkev ji je dovolila, da si s prestolonaslednikom večno zvestobo obljubita tudi pred Bogom. Perezov roman z naslovom Ljubezen Penny Robinson sicer ni biografski, gre za leposlovno delo, a kljub temu ni dvoma, da je glavna junakinja prav kraljica.
Kljub začetnemu negodovanju Špancev sta zdaj Felipe in Letizia zelo priljubljena. FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
Kljub začetnemu negodovanju Špancev sta zdaj Felipe in Letizia zelo priljubljena. FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Roman pripoveduje zgodbo moškega, njegovo ime je tako kot avtorjevo, ki se nenadoma znajde pod žarometi, ko njegova nekdanja žena, v knjigi ji je nadel ime Laura, postane kraljica. Avtor opisuje mnogo podrobnosti o njunem intimnem življenju, ko sta bila še par. Bralec med drugim izve, da je bil prav Alonso tisti, ki je posnel prvo golo fotografijo svoje prve ljubezni. V romanu se protagonist sicer zaljubi v kar dve ženski, a kritiki menijo, da sta obe pravzaprav Letizia.
Kraljevi par ima dve hčeri, Leonoro in Sofio.
Kraljevi par ima dve hčeri, Leonoro in Sofio.

Letizia in devet let starejši Alonso sta se poročila po desetih letih zveze, spoznala sta se, ko je imela ona komaj 16 let. Ko se je vanjo nato zaljubil španski prestolonaslednik, je to sprožilo nemalo zgražanja, ne le med člani kraljeve družine, zvezi z ločenko so nasprotovali tudi Španci. Čeprav je kraljica zdaj med njimi izjemno priljubljena, pa je bila na začetku vse prej kot to, nekdanji kralj Carlos se je celo bal, da bo ogrozila špansko monarhijo, tako zelo osovražena je bila med ljudmi. Vse skupaj je doživelo vrhunec pred njuno poroko leta 2004, in takrat se je v medijih znašel tudi Perez, ki si tovrstne slave niti najmanj ni želel. Alonso je medijem pred časom sicer povedal, da njegova zveza z Letizio ni na nikakršen način vplivala na njegovo življenje, ne v pozitivnem ne v negativnem smislu. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije