POVRATEK

Izganjalka vampirjev se po 15 letih vrača

Buffy je trajala sedem sezon, posneli so 144 epizod.
Fotografija: S serijo je zaslovela Sarah Michelle Gellar. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
S serijo je zaslovela Sarah Michelle Gellar. FOTO: Guliver/Getty Images

Ena najbolj priljubljenih televizijskih serij vseh časov se vrača na male zaslone: govorimo o seriji Buffy, izganjalka vampirjev, s katero je zaslovela Sarah Michelle Gellar. Ta je med letoma 1997 in 2003 upodabljala glavno junakinjo, morilko vampirjev, ki se je obenem borila še proti demonom ter drugim temnim silam, serija pa je kombinirala vampirje in tegobe vsakodnevnega najstniškega življenja. Kombinacija je bila očitno zmagovalna, saj je seriji zagotovila kultni status, Buffy je trajala polnih sedem sezon, v katerih so posneli 144 epizod. Serija si je prislužila dva emmyja, Gellarjeva pa nominacijo za zlati globus.
Serija je bila na malih zaslonih sedem let, nagrajena je bila z dvema emmyjema.
Serija je bila na malih zaslonih sedem let, nagrajena je bila z dvema emmyjema.

No, serija se po petnajstih letih premora torej vrača, vendar na razočaranje oboževalcev s povsem spremenjeno igralsko zasedbo. Nova Buffy bo temnopolta, njenega imena še niso sporočili. Modernejši scenarij bo spisala Monica Owusu-Breen, scenaristka, ki se je med drugimi podpisala pod Alias in ki bo tudi izvršna producentka. Produkcijo bo nadzoroval tudi Joss Whedon, ustvarjalec izvirnika.


Prvi so o vrnitvi poročali pri Hollywood Reporterju, kjer so zapisali še, da bo tokratna serija »drugačna, z nekaj aspekti, ki bodo služili kot metafora za teme, s katerimi se sooča sodobna družba«. No, tudi prva je bila nekakšna nova različica prejšnje, in sicer filma iz leta 1992, scenarij zanj je napisal Whedon. V filmu, ki je bil po zaslužku sorazmerno uspešen, so igrali Luke Perry, Donald Sutherland, Hilary Swank in Kristy Swanson v glavni vlogi Buffy.


Whedon je pred časom izrazil pomislek ob morebitni obuditvi serije in strah, da je pri podajanju zgodbe postal bolj škripav: »Izpolniti moraš pričakovanja gledalcev, oboževalcev, obenem pa vse prilagoditi današnji klimi, kar ni niti najmanj lahko. Nekaj vrneš nazaj, in tudi če je to prav tako dobro, kot je bilo nekoč, izkušnja ne more biti taka ... Nihče noče imeti občutka, da bi moral oditi pred ponovitvijo.« 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije