KANDIDATKA

Iz Seksa v mestu v politiko

Filmska zvezdnica Cynthia Nixon za guvernerko. Kandidirala bo v ameriški zvezni državi New York.
Fotografija: Zaslovela je s serijo Seks v mestu.
Odpri galerijo
Zaslovela je s serijo Seks v mestu.

Prepričana je, da so spremembe nujne. In da je zanje napočil čas. Zaradi Cynthie Nixon bo v ameriški zvezni državi New York morda res zavel nov veter. Televizijska zvezdnica, ki ji je slavo prinesla vloga deloholične odvetnice v seriji Seks v mestu, je napovedala svojo kandidaturo za guvernerski stolček, o čemer se je govorilo več mesecev. Čeprav pot ne bo lahka, saj bo v politični dirki morala premagati Andrewa Cuoma, ki hoče še tretji mandat, bi New York s Cynthio dobil ne le prvo guvernerko, ampak tudi prvo guvernerko, ki ne skriva istospolne usmerjenosti.
Cynthia Nixon je prepričana, da so spremembe nujne. Foto: Reuters
Cynthia Nixon je prepričana, da so spremembe nujne. Foto: Reuters

Zamenjati filmske kamere s političnim odrom ni tako velik preskok, kot morda kdo misli. Ne nazadnje je že Ronald Reagan, potem ko je posnel več kot 50 filmov, zasedel stolček kalifornijskega guvernerja in se v zgodovino zapisal še kot 40. predsednik Združenih držav Amerike. Kot župan je usodo svojega mesta dve leti krojil tudi oskarjevec Clint Eastwood, filmski mišičnjak Arnold Schwarzenegger pa je filmske pretepe za dolgih osem let zamenjal za še kako resnično vlogo kalifornijskega guvernerja. Če je uspelo njim, zakaj ne bi tudi Nixonovi. Že z govorom ob napovedi kandidature si je zagotovila kar nekaj glasov, saj je med svoje obljube uvrstila tudi izboljšanje katastrofalnega stanja newyorške podzemne železnice. Poleg tega je Newyorčanka od glave do peta.
Bo New York dobil prvo guvernerko, ki je tudi odkrita homoseksualka? Foto: guliver/cover images
Bo New York dobil prvo guvernerko, ki je tudi odkrita homoseksualka? Foto: guliver/cover images

»Tu sem se rodila in tu vzgajam svoje otroke. To je moj dom. Ljubim New York in nikjer drugje si ne bi želela živeti. Toda nekaj se mora spremeniti!« je najavila in poudarila, da verjetno ni edina, ki ima vrh glave politikov, ki jim je več do lastne moči kot do ljudi.
Potem ko je oblast v ZDA prevzel Donald Trump, je bila Cynthia – kot mnogo hollywoodskih zvezdnikov – vse prej kot navdušena. »Če sem se v letu Trumpovega predsednikovanja česa naučila, je to, da po nas ne bo prišla konjenica in nas rešila. Mi sami moramo biti konjenica, rešitelji. Če želimo, da se kaj spremeni, moramo to storiti sami,« je prek twitterja zadonel njen bojni krik. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije