RELIGIJA

In to naj bi bil oče: hčerke noče videti, ker ni v scientološki sekti

Tom Cruise menda ni obiskal Suri že več let. Scientologija je središče njegovega življenja.
Fotografija: S Katie Holmes in Suri FOTO: Guliver/getty Images
Odpri galerijo
S Katie Holmes in Suri FOTO: Guliver/getty Images

Ameriški megazvezdnik​ Tom Cruise svoje hčerke Suri menda ni videl že več let. Po ločitvi od žene Katie Holmes leta 2012 naj bi mu pripadla pravica, da svojo zdaj 12-letno hčerko obišče 10-krat na mesec, a tega ne počne, in to le zato, ker deklica ni scientologinja.

Te trditve je objavila revija UsWeekly, dobili naj bi jih od anonimnega vira. Namige potrjuje podatek, da vse od leta 2013 igralca in njegove hčerke nihče ni videl skupaj.
Marc Anthony in Leah Remini po večerji s Katie Holmes in Tomom Cruisom en dan pred poroko FOTO: Guliver/getty Images
Marc Anthony in Leah Remini po večerji s Katie Holmes in Tomom Cruisom en dan pred poroko FOTO: Guliver/getty Images

Tom Cruise, ki spada med najuspešnejše in najbolje plačane igralce, se je nad scientologijo navdušil pred leti, vanjo ga je zapeljala prva žena Mimi Rogers. Njun zakon se ni obnesel, je pa Cruise našel ljubezen v avstralski lepotici Nicole Kidman, s katero se je poročil leta 1990. Zakonca sta posvojila dva otroka – sina Connorja in hčerko Isabello. Tudi njegov drugi zakon se ni obnesel, po ločitvi leta 2001 sta otroka ostala pri očetu in nadaljevala svojo vzgojo ter odraščanje v okviru ideologije scientološke cerkve.
S Katie Holmes in Suri FOTO: Guliver/getty Images
S Katie Holmes in Suri FOTO: Guliver/getty Images

»Katie in Nicole sta se po ločitvi od Toma v celoti oddaljili od cerkve in zaživeli svoje lastno življenje,« je povedal kritik scientologije Tony Ortega. Prejšnji mesec je bivša scientologinja Leah Remini, ki je bila tudi gostja na poroki Cruisa in Holmesove v Italiji leta 2006, javno trdila, da Katie ne sme iti z njo na kosilo, ker bi potem lahko izgubila skrbništvo nad Suri.

»Bili sva tesni prijateljici,« je povedala Reminijeva. Reminijeva, bivša zvezdnica televizijske nadaljevanke Kralj Queensa, trenutno nastopa v seriji Leah Remini: Scientology And The Aftermath. Že iz naslova nadaljevanke je očitno, da razkriva ozadje svoje izkušnje s scientologijo in posledice.


Na njene trditve se je z javnim pismom scientološka cerkev že odzvala: »Nesmiselnim trditvam gospe Remini ni videti konca. Gre za mite in povesti, ona pa je njihova soproducentka, iz dneva v dan postajajo bolj bizarni.« Prepričani so, da sta motiva za njeno delovanje pohlep in jeza. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije