V sredo se je Marilyn Monroe po nekaj manj kot dveh letih preselila iz Palm Springsa v New Jersey. Skoraj osem metrov visok in okoli petnajst ton težak kip, ki nosi ime Za vedno Marilyn, je odpotoval na razstavo, posvečeno avtorju kipa Sewardu Johnsonu. Znova aktualno zaobljeno postavo lepotne ikone 20. stoletja v velikanskih dimenzijah si bodo nekaj časa lahko ogledovali prebivalci in obiskovalci mesta Hamilton.
Čudaški jedilnik
In kakšne so bile vaje, s katerimi je lepotica ohranjala lepoto enega najbolj zaželenih ženskih teles vseh časov? Bodoča diva je vsako jutro deset minut telovadila z majhnimi utežmi. »Razvila sem lastne vaje za mišice, ki jih želim ohranjati krepke, in vem, da so prave zame, saj med vajami čutim, da spravijo prav te mišice v pogon,« je razkrila v pogovoru za Life. »Vsako jutro, potem ko si umijem zobe in obraz ter se otresem prve zaspanosti, ležem na tla poleg postelje in začnem prve vaje. To je preprosto utrjevanje prsnih mišic, ki ga sestavlja dviganje dvokilogramskih uteži z razširjenimi rokami, ki jih nato dvigujem v položaj nad glavo,« se je pohvalila Marilyn, ki je podobno vajo ponavljala v več različicah. Lepotica je sicer slovela po tem, da ni preveč rada telovadila in se je k rednemu gibanju prisilila. Tudi nenavadno beljakovinsko dieto, s katero je ohranjala vitko postavo, je začela uživati šele potem, ko jo je odkrila najprej modna, nato pa še filmska industrija – pred tem jo je bolj skrbelo, kdaj in kje, če sploh, bo lahko jedla.
Leta 1952, tik preden se je njena kariera začela strmo vzpenjati, je bodoča filmska zvezda za zajtrk vsak dan popila skodelico toplega mleka, v katero je ubila – dve surovi jajci! V intervjuju za Life je razkrila, da si je po tem nenavadnem obroku navadno privoščila še multivitaminsko tableto. Drugega dnevnega obroka, kosila, lepotica sploh ni omenjala, približno tako bizarna kot zajtrk pa je bila tudi njena večerja. »Moje večerje doma so osupljivo preproste. Vsak večer se ustavim v samopostrežbi v bližini mojega hotela in kupim zrezek, jagnečji kotlet in jetra, ki jih nato spečem v električni pečici v svoji sobi. Običajno ob mesu pojem štiri ali pet surovih korenčkov in to je vse. Najbrž sem napol zajec, nikoli se ne naveličam surovega korenja,« je razkrila javnosti svoj čudaški jedilnik.