Lorraine Pascale, zvezda oddaje o peki na enem od kuharskih kanalov, ki jo lahko spremljamo tudi pri nas, je že večkrat govorila o svojem težkem otroštvu. Spomnimo, takoj po rojstvu so jo dali v rejo, pri letu in pol so jo posvojili, zdaj pa je v britanski pogovorni oddaji razkrila še več podrobnosti iz svojega nevsakdanjega življenja.
Biološkega očeta in mamo je zdaj 44-letna kuharica sicer spoznala, a zanjo sta bila samo tujca, »pač naključna človeka, ki ju lahko vsak dan srečaš na avtobusni postaji,« kot je povedala, saj da do njiju ni čutila ničesar, nobene povezave ni bilo med njimi. »Tega srečanja ne bi rada ponovila,« je bila jasna nekdanja manekenka. Da so takšna občutja lahko povsem normalna, so ji potrdile socialne delavke, ki se ukvarjajo s posvojitvami, a kljub temu je bila presenečena, ker je niso preplavila čustva, ko je zagledala človeka, katerih hči pravzaprav je. »Odnos do bioloških staršev je lahko tak kot do tujcev, saj to konec koncev tudi so,« je pojasnila.
Lorraine je imela težko otroštvo, v prvem letu in pol življenja je zamenjala več domov oziroma družin, nato pa jo je posvojila družina iz Oxfordshira na Otoku. Posvojitelja sta se ločila, ko je bila stara tri leta, pri osmih letih so jo spet dali v rejo, čez nekaj časa se je vrnila k prvotni posvojiteljici, pri enajstih pa so jo dali v internat v Devon. Pri 16 letih jo je odkrila fotografinja Beth Boldt, ki je našla tudi Naomi Campbell in Ashtona Kutcherja, in preselila se je v New York. Po propadlem štiriletnem zakonu z jazzistom, Poljakom Countom Kaz Balinski-Jundzillom, se je vrnila v Veliko Britanijo.
»Mislim, da sem danes tukaj, kjer sem, zaradi tega, kar sem doživela, ne kljub temu,« pravi Pascalova, ki je že tri leta britanska ambasadorka za posvojitve in je, naj se sliši še tako čudno, hvaležna za vse, kar je prestala. Teve kuharica, ki ima 20-letno hčer Ello, noče pomilovanja, saj meni, da jo je prav takšno otroštvo naredilo močno in zna zaradi tega ceniti vse lepo ter zlahka navezuje stike z ljudmi, tovrstno mišljenje pa ji zelo pomaga tudi pri peki: »Mislim, da mi peka pomaga povezati se z ljudmi, saj ko pred njih postaviš jed in s slastjo uživajo v njej, dobiš pohvale in veš, da si jim nekaj dal,« pravi Lorraine, katere ljubezen do priprave slaščic sega v otroštvo, rada je namreč krušni materi gledala pod prste, ko je pripravljala rojstnodnevno torto. »Najraje sem pomagala mešati maso za oblate; v tem sem našla strast, užitek je pač nekaj narediti, kukati v pečico in na koncu postaviti na mizo ter deliti z ljudmi, ki jih imaš rad.«
No, ljubezen do tort je ostala, včasih si jo menda naredi samo zase in jo z velikim užitkom je, čeprav se to na njeni še vedno manekenski postavi ne pozna. Ko je voditeljico zanimalo, kako je to mogoče, je Lorraine pojasnila, da pač ne poje celotne in da veliko telovadi. »Večino dni vstajam zelo zgodaj, ob 4.45, 20 minut meditiram, nato pa grem v telovadnico. Taka je moja jutranja rutina – in tega ne počnem zaradi telesa, ampak predvsem zaradi duše.«