STE VEDELI?

V Ljubljano prihaja glamurozni plesni šov

Dogajalna kulisa je postavljena na obrobje Brooklyna leta 1947 in prikazuje 24 ur, prepletenih s plesnimi zgodbami iz soseščine, polne nočnih barov, utripajočih luči in glasnih ritmov.
Fotografija: Dance Amore. FOTO: Tomaž Lanišek
Odpri galerijo
Dance Amore. FOTO: Tomaž Lanišek

V slovensko prestolnico (v Križanke) to poletje prihaja plesni šov Dance Amore, ki bo s priznanimi slovenskimi plesalci na odru pričaral pristno vzdušje ulic New Yorka. Predstava prikazuje pestro paleto latinskoameriških in standardnih plesov, z atraktivnimi figurami žgočega argentinskega tanga, umazane salse, hiphopa, modernega plesa in džeza. »V zraku je čutiti žar ljubezni na prvi pogled, dramatične posledice tragične zmote, grozo krvavega umora ter humor živahnih uličnih karakterjev. Dogajalna kulisa je postavljena na obrobje Brooklyna leta 1947 in prikazuje 24 ur, prepletenih s plesnimi zgodbami iz soseščine, polne nočnih barov, utripajočih luči in glasnih ritmov. V vrelišču ustvarjalnega talenta se srečujejo posamezniki iz raznolikih okolij, se spopadajo s številnimi izzivi, ki tvorijo vrtinec emocij in spletajo plesno pripoved,« pravijo ustvarjalci. 

Ekstravagantne plesne točke bo na odru izvedla družba priznanih slovenskih plesalcev, kot so Andrej Škufca, Melinda Törökgyörgy Škufca, Jurij in Jagoda Batagelj, Gordana Grandošek Whiddon in Matej Krajcer, ki jih nekatere poznamo tudi iz šova Zvezde plešejo, pa tudi drugi, saj se bo v predstavi 16. julija zvrstilo kar 17 plesalcev, pripovedovalec in pevka.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije