PO DOMAČE

Štiriglasni resni veseljaki

Zaradi polke z izposojenim hroščem naravnost v jarek, iz njega pa s skupnimi močmi na cesto.
Fotografija: Na zadnjem festivalu v Guštanju so se premierno predstavili z novim članom Domnom. FOTO: ARHIV ANSAMBLA
Odpri galerijo
Na zadnjem festivalu v Guštanju so se premierno predstavili z novim članom Domnom. FOTO: ARHIV ANSAMBLA

Mitja Cizej, Blaž Pečovnik in Tomaž Vadlan skupaj muzicirajo že dobro leto in pol, pred kratkim pa je četrtega člana Martina zamenjal Domen Gobec. Kot pravijo fantje, ki so si nadeli ime Veseli Savinjčani, jih povezujeta veselje do glasbe in humor, a se še kako zavedajo, da sta igranje in zabava ljudi zelo resno delo.


»Radi se odzovemo vabilom na poroke, obletnice, srečanja, razne zabave, dobrodelne koncerte in veselice, letos pa smo se predstavili širši javnosti že na treh festivalih,« pravijo fantje, ki so se na festivalu v Vurberku konec junija predstavili s polko z naslovom Ko me objame, za katero je melodijo napisal Dejan Starc, besedilo pa znani in uspešni tekstopisec Matjaž Vrh, za aranžma so poskrbeli fantje sami.

Na odru festivala Vurberk so bili Veseli Savinjčani še z Martinom. FOTO: MOJCA MAROT
Na odru festivala Vurberk so bili Veseli Savinjčani še z Martinom. FOTO: MOJCA MAROT

Za omenjeno polko so posneli tudi svoj prvi videospot. Za lokacijo snemanja so izbrali takrat še neodprti Eko resort Levander hill. A brez zapletov ni šlo. Za snemanje so si namreč izposodili starodobnega hrošča, ki pa je med snemanjem glavnih scen pristal v jarku. A so fantje dokazali svojo moč, ko so hrošča s skupnimi močni sami spravili iz jarka na cesto. Glavno vlogo v videospotu so zaupali simpatični Neli Čadej ter Domnu Romihu, ki sta odigrala zaljubljen par, zato zapeljivih kadrov ni manjkalo. A menda zasebno sploh nista zaljubljena, zato so med snemanjem večkrat bruhnili v smeh, česar se niti v videospotu ni dalo prikriti. Fantje so se v začetku avgusta udeležili festivala Guštanj 2018 na Ravnah na Koroškem. A zanimivo. V Vurberku je z njimi še pel Martin, medtem ko je bil na Ravnah z njimi že novi član Domen, s katerim so se prvič uradno predstavili.
Za omenjeni festival so prijavili skladbo z naslovom Pomladna zgodba, za katero je besedilo napisala Fanika Požek, melodijo in aranžma sta delo priznanega Braneta Klavžarja.


Veseli Savinjčani so bili na festivalu v Števerjanu s pesmijo Naj ne gre v pozabo. FOTO: ARHIV ANSAMBLA
Veseli Savinjčani so bili na festivalu v Števerjanu s pesmijo Naj ne gre v pozabo. FOTO: ARHIV ANSAMBLA
V začetku julija so se udeležili tudi festivala v Števerjanu, kjer so odigrali polko z naslovom Naj ne gre v pozabo, ki sta jo ustvarila ista priznana avtorja, torej Požkova in Klavžar. Skladb za zdaj še ne pišejo sami, je pa to, da bi se predstavili tudi s kakšno avtorsko skladbo, eden od njihovih ciljev. Za zdaj sodelujejo predvsem s Klavžarjem in Požkovo, ki sta uglasbila in ubesedila že mnogo narodno-zabavnih skladb, nekatere med njimi so že ponarodele. In njihovi mentorji? »Za zdaj jih nimamo, smo mentorji kar sami sebi, pri tem nam pomagajo tudi naši družinski člani,« so nam še zaupali Veseli Savinjčani.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije