ZAGORCI ZAGREBU

Slovenska harmonika zvenela sredi Zagreba

V elitni dvorani Vatroslava Lisinskega v hrvaški prestolnici naše polke in valčki. Med zvoki hrvaškega Zagorja tudi Alpski kvintet in harmonikar Lojze Ogorevc.
Fotografija: Alpski kvintet je izvedel pravi mini koncert tudi na hrvaških tleh. FOTO: FACEBOOK
Odpri galerijo
Alpski kvintet je izvedel pravi mini koncert tudi na hrvaških tleh. FOTO: FACEBOOK

V organizaciji hrvaškega radia Kaj je bil v nedeljo v največji zagrebški dvorani Vatroslava Lisinskega velik koncert z naslovom Zagorci Zagrebu. Poleg številnih izvajalcev zabavne in narodno-zabavne glasbe iz Zagorja sta se predstavila tudi dva naša izvajalca. Pravi mini koncert je prvič v tej dvorani sredi hrvaške prestolnice izvedel Alpski kvintet, poslušalce pa je z Golico in seveda drugimi uspešnicami na noge dvignil tudi brežiški oziroma pišečki harmonikar Lojze Ogorevc. Lojze in hrvaška harmonikarica Vanessa Jakac sta bila tudi edina, ki sta zaigrala na frajtonarico, saj so bili vsi preostali nastopajoči kvinteti. In tako so lahko vsi prisotni, med katerimi je bilo tudi 250 obiskovalcev iz Slovenije, iz Brežic in okolice, ki jih je na koncert osebno povabil Lojze Ogorevc, poslušali tudi naše domače polke in valčke. Alpski kvintet je, med drugim, v repertoar vpletel priljubljeni polki Veseli Ribn'čan in Otoček sredi jezera pa valčke Ljubim te Slovenija, Slovo in še ducat drugih, tudi Alpski venček, denimo.

Skupna fotografija vseh nastopajočih v dvorani Vatroslava Lisinskega v Zagrebu
Skupna fotografija vseh nastopajočih v dvorani Vatroslava Lisinskega v Zagrebu
Za konec so z vsemi v dvorani zapeli Mi se imamo radi. S harmoniko je za prijetno vzdušje poskrbel tudi Brežičan Lojze Ogorevc, ki je z Dečki z bregov zapel in zaigral tisto znano narodno Veselo, veselo Zagorci, manjkala pa ni niti Avsenikova Golica, ki jo je s posebnim posvetilom namenil avtorju Slavku Avseniku in vsem drugim, ki nas poslušajo nekje tam gori, kot je dejal. Poleg omenjenih so se predstavili Ansambel Zagorje pa Grupa Štimung, Ivan Benc, Zvuci Zagorja in še nekaj izvajalcev. »Imam občutek, da je bil to vrhunec Lojzetove glasbene kariere, saj vsakomur res ni dano nastopiti v prestižni hrvaški dvorani Vatroslava Lisinskega. In zagotovo je občutek, ki ga ima naš muzikant, ko nastopi pred polno dvorano v tujini, pa z njim pojejo vsi v dvorani, neprecenljiv. In ko je zaigral Golico, so ploskali vsi,« je po vrnitvi iz Zagreba strnil občutke Brežičan Boris Kovačič, ki večkrat poskrbi za to, da so dogodki zabeleženi na kameri in fotografijah ter ostanejo lep spomin za vselej. 
Lojze Ogorevc je zapel in zaigral z Dečki z bregov, ansamblom, ki se večkrat udeleži festivalov na slovenskih tleh. FOTOgrafiji: BORIS KOVAČIČ
Lojze Ogorevc je zapel in zaigral z Dečki z bregov, ansamblom, ki se večkrat udeleži festivalov na slovenskih tleh. FOTOgrafiji: BORIS KOVAČIČ

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije