USODA

Pred dvema letoma izgubil mamo, zdaj še sestro

Louis Tomlinson je po materini smrti postal glava družine. Fizzy je pri komaj 18 letih odpovedalo srce.
Fotografija: Pred dobrima dvema letoma je pokopal ljubljeno mamo.
Odpri galerijo
Pred dobrima dvema letoma je pokopal ljubljeno mamo.

Prejšnji teden je v etru zadonel novi singel Louisa Tomlinsona Two of us (Midva), globoka osebna in čustvena balada, s katero je mladi glasbenik svetu razkril košček svojega srca, za katerega je mislil, da je umrl pred dobrima dvema letoma skupaj z njegovo ljubljeno mamo Johannah. »To sem moral nekako spraviti iz sebe. Čeprav sem se temu precej dolgo izogibal,« je priznal Louis, ki končno po svoje, z rimami in melodijo, pokojni mami govori, kako močno jo pogreša in da bo zaradi spomina nanjo živel najboljše, kot lahko. Ne le zase, tudi za njo. A čeprav je priznal, da je bilo pisanje glasbenega poklona mami kot oblika terapije, s katero je malce omilil bolečino, so se njegove rane znova odprle. In zakrvavele še močneje. Ne le ker mu je levkemija veliko prezgodaj vzela mamo, ampak ker je zaradi zle usode ostal tudi brez mlajše sestre Félicité. Ta se je sredi tega tedna, brez vsakršnega opozorila, zgrudila sredi kosila. Najverjetneje ji je odpovedalo srce. Četudi jih je štela komaj 18.

Napisala bi knjigo

Pred dobrima dvema letoma je umrl del glasbenika. Tedaj je po kratkem boju z levkemijo izgubil mamo, staro komaj 42 let, še prej je nekaj kratkih, a neizmerno mučnih mesecev le nemočno opazoval njeno hiranje in postopno izginjanje. Storiti ni mogel ničesar. A čeprav se je v bolečini skoraj zlomil, je zbral notranjo moč, predvsem zaradi petih bratov in sester, saj je kot najstarejši izmed otrok prevzel mesto glave družine. »Imel sem srečo, saj sem najstarejši, tako je name padel največji del odgovornosti za družino. Kar mi je pomagalo, da sem vsak dan vstal in se prebil skozi dan, moral sem poskrbeti tudi za druge. Bilo je težko, a hkrati mi je prav čut odgovornosti pomagal pri prebolevanju, da se nisem utopil v žalosti,« je priznal Tomilson. Zdaj pa ga je morda še močneje kot brate in sestre zadela vest, da so izgubili Félicité, sicer bolj znano kot Fizzy. Tako znotraj družine kot v svetu, kjer si je mladenka počasi ustvarjala ime kot instagram zvezdnica, katere vsakdanjik je budno spremljalo 1,3 milijona sledilcev. Ti so nestrpno pričakovali njeno prvo oblačilno linijo, v mislih pa je Fizzy že načrtovala pisanje svoje prve knjige. Velikopotezni načrti, ki pa jih nikoli ne bo mogla uresničiti.

Louis in Fizzy sta si bila zelo blizu.
Louis in Fizzy sta si bila zelo blizu.

Zdrava kot dren

Zvezdnik in njegova sestra, ki se je v želji po slavi in karieri preselila v London, sta si bila blizu. Redno sta se pogovarjala po telefonu in se obiskovala, verjetno sta že načrtovala vnovično srečanje, saj je Louis te dni prišel v britansko prestolnico, kjer naj bi včeraj prvič v živo odpel singel, posvečen pokojni mami. A je nastop seveda odpovedal, od žalosti sesut. »Zlomljen je. Uničen,« je povedal vir. Ob tem da niti ve ne natanko, čemu je življenje njegove sestre ugasnilo tako zgodaj.


Pisala se je sreda, 13. marec. Fizzy je bila v svojem stanovanju s prijateljem. Bilo je okoli kosila. Ko se je svet obrnil na glavo. Zgrudila se je. Prijatelj, ki je bil tedaj ob njej, je nemudoma poklical reševalce in pridrvela sta kar dva rešilca. A bilo je prepozno. Oživljali so jo, dali so vse od sebe, a so jo nazadnje razglasili za mrtvo. Najverjetneje ji je odpovedalo srce. A so, ne nazadnje je bila še rosno mlada, brez vsakršnih zdravstvenih tegob, brž poklicali tudi policijo, da bi dognala, ali je njena smrt morda sumljiva. Drog na prizorišču niso našli, njeno smrt pa trenutno obravnavajo kot »nerazložljivo«. A morda bosta kaj več razkrila natančna obdukcija in obsežen toksikološki test.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije