PREMIERA

Ob Ramoni še Moje miške

Andrej Šifrer je premierno pokazal video skladbe o nesrečni Ramoni. Leto 2019 prinaša skladbe z njegovega prvega albuma v drugačnih izvedbah slovenskih glasbenikov.
Fotografija: Ko je prišla zvezda dneva, lepa Eli, se je lahko začelo. fotografije: dejan javornik
Odpri galerijo
Ko je prišla zvezda dneva, lepa Eli, se je lahko začelo. fotografije: dejan javornik

Če kdo, potem Andrej Šifrer dobro ve, da je v družbi dobrih ljudi in prijateljev vse lepše in še boljše. Tako tisti drobni življenjski dogodki kot pomembni mejniki, zato je v torek, 2. oktobra, v Železniškem muzeju v Ljubljani okoli sebe zbral večdesetglavo množico, s katero je hotel deliti eno pomembnejših prelomnic na svoji 40-letni glasbeni poti. S predstavitvijo glasbenega spota za skladbo Ramona, zadnjega singla z najnovejšega albuma 40 let norosti, ter singla kolektiva Manouche, ki so v novo electro swing preobleko odeli Andrejevo pesem Moje miške z njegovega prvega albuma Moj žulj, ki je glasbene sladokusce prvič dosegel leta 1978, je Šifrer sočasno sklenil eno zgodbo in začel pisati novo. »Ste že videli, da bi kdaj kar dva singla izšla simultano?!«

Na predstavitvi videa se je v Železniškem muzeju zbralo več deset ljudi.
Na predstavitvi videa se je v Železniškem muzeju zbralo več deset ljudi.

Četudi veseljak in optimist, se zaveda, da po svetu hodijo tako dobri kot tisti manj dobri ljudje. Kot ga stisne pri srcu, ko vidi, kako se lahko slabe stvari godijo dobrim in srčnim ljudem. To je upesnil v Ramoni, skladbi, ki nosi ime ženske, ki je z radovednim Andrejem delila svojo žalostno življenjsko zgodbo, ki pa žal ni edina. A čeprav je bil ta dan posvečen premiernemu prikazovanju videa, »daleč najboljšega in najdražjega, kar sem jih kdaj naredil«, je velikanski del pozornosti požela lepa Eli, hčerka resnične Ramone in glavna zvezda uglasbene filmske zgodbe.

Andrej in raper Nipke sta navdušeno brala članek o njunem sodelovanju pri skladbi Ramona.
Andrej in raper Nipke sta navdušeno brala članek o njunem sodelovanju pri skladbi Ramona.

Ob Ramoni smo se morda zamislili, ob poskočnih ritmih remaka Malih mišk pa so nas zasrbele pete. Z njimi je Šifrer napovedal, kakšno glasbeno poslastico nam pripravlja, saj so drugačne Miške šele začetek. S pomočjo zvezd sodobne slovenske glasbe bo pesmim s svojega prvega albuma nadel drugačno preobleko. »Želim si, da bi na enem cedeju izšli tako moji originali kot remaki znanih slovenskih glasbenikov,« med njimi so v sodelovanje že privolili Siddharta, Dan D, Pero Lovšin, Društvo mrtvih pesnikov, Domen iz Koala Voice in se nekateri celo že lotili dela. Manouche so prvi, ki so delo končali in ga zdaj poslali na radijske valove. Album, če bo vse le šlo po načrtih, bo v naših domovih odzvanjal že januarja ali morda februarja prihodnjega leta. T. P.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije