FLOP

Novi Charliejevi angelčki ne zažigajo

Porazne kritike za tretji film po istoimenski seriji. Zgodba pretirano feministična in nič kaj atraktivna.
Fotografija: Nova različica je veliko obljubljala, a postregla le malo. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Nova različica je veliko obljubljala, a postregla le malo. FOTO: Reuters

Leto 2019 je postreglo s številnimi filmskimi presežki, žal pa tudi porazi, med katere nedvomno spada nova različica Charliejevih angelčkov, soglašajo kritiki. Najslabše ocene si je prislužil scenarij priredbe, ki je za ciljno občinstvo povsem dolgočasen, tistih, ki so si ogledali film iz leta 2000 in nadaljevanje iz 2003 ali pa poznajo celo znamenito izvirno serijo, pa nikakor ne priteguje tako mlada zasedba.

Moškim ne gre zaupati

Začarani krog, skratka, a tudi če bi lahko združili nezdružljivo, bi zgodba marsikoga odvrnila zaradi pretirane feministične note, vpijejo spet drugi, ki opozarjajo, da nenehno omalovaževanje moškega spola in pretirano poveličevanje moči ženskega spola tudi v dobi emancipacije in boja za enakopravnost ne pade na plodna tla; vztrajanje, da se vse ženske borijo za višje dobro in da nobenemu moškemu ne gre zaupati, pa utrudi še tako vzdržljivega gledalca, ocenjujejo poznavalci, ki pogrešajo tudi seksapil prejšnje filmske zasedbe, v kateri so kraljevale Cameron Diaz, Drew Barrymore in Lucy Liu.

Trojica iz 2000. in 2003. je navdušila. FOTO: Reuters
Trojica iz 2000. in 2003. je navdušila. FOTO: Reuters
Za režijo je poskrbela igralka Elizabeth Banks, ki ima tudi vlogo Bosley, ta skrbi, da so dekleta ustrezno opremljena oziroma zakrinkana in podprta z vsemi tehnološkimi vrhunci. V novi različici se nadvse trudijo, da bi se odrezale kar najbolje, Kristen Stewart, Ella Balinska in Naomi Scott, katerih igra je edina svetla točka celotne predstave, glede na revni scenarij, v katerem manjka zanimivih zapletov in nepričakovanih preobratov, so se še dobro izkazale, prizanesljivo menijo kritiki. Kljub temu je celotna izvedba daleč od uspešnice iz leta 2000 in svetlobna leta od izvirne televizijske serije, ki je 1976. osvojila male zaslone, v njej pa so nastopale in blestele danes pokojna Farrah Fawcett, 69-letna Kate Jackson in 71-letna Jaclyn Smith. Serija, akcijska detektivka, se je obdržala pet sezon in dosegla kultni status, agentke, ki so delovale po naročilu skrivnostnega šefa Charlieja, ki mu je glas posojal John Forsyth, pa so postale ljubljenke televizijskega občinstva.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije