KONCERT

Navdih iskal v Benetkah

Gianni Rijavec na ribniškem gradu z godalnim kvartetom predstavil nov projekt.
Fotografija: Gianni Rijavec s Patricijo Simonič v Benetkah FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Gianni Rijavec s Patricijo Simonič v Benetkah FOTO: Facebook

Slovenski popevkar in glasbeni ambasador miru je s skladateljem in aranžerjem Patrikom Greblom nedavno na ribniškem gradu v Ribnici pripravil prvi pop-simfo projekt, v katerem je predstavil nekatere najlepše slovenske balade, ki jih je popestril z zvenom štirih godal, s čimer naj bi zvenele še bolj polno in ljudem še prej ostale v ušesih.

Soča, Veter, nesi ji pozdrav in Ogenj ljubezni so pesmi, ki so Giannija najbolj prepričale, sicer pa je ustvaril tudi nekaj svojih, kot denimo Ti si lepa kot pomlad in najnovejšo z naslovom Pogrešam te, za katero je besedilo prispeval Drago Miselj - Mef. Prvič je omenjene balade v živo, ob spremljavi godalnega kvarteta, predstavil publiki v Ribnici, kjer je požel velik in navdušen aplavz. »Bila je čudovita publika, hvala vsej moji ekipi, posebno godalnemu kvartetu, v katerem so bile Katja Pirjevec, Kati Harej, Maja Hladnik in Petra Tavčar, in seveda hvala spremljevalnemu ansamblu, ki so ga sestavljali Matjaž Švagelj (bolj znan kot član primorske skupine Kalamari), Arian Krašna in Mitja Tavčar,« se je tudi javno sodelujočim na ribniškem gradu zahvalil Gianni, ki zdaj svojo romantično balado že predstavlja poslušalcem na radijskih postajah.

Le nekaj dni pred tem projektom, na katerega se je Gianni intenzivno pripravljal nekaj tednov, pa je našel čas za skok v Benetke s svojo izbranko Patricijo Simonič. »Malo sva skočila do Benetk in na znamenitem Trgu sv. Marka iskala in našla navdih svetovljanske kulture,« se je pohvalil na družabnem omrežju Gianni Rijavec.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije