KAJ DELA FILIP?

Mladi Đuro ustvarja s partnerico Sheby

Filip Đurić je prava glasbena enciklopedija.
Fotografija: Sheby in Filip Đurić FOTO: Matic Kremžar
Odpri galerijo
Sheby in Filip Đurić FOTO: Matic Kremžar

Družina Branka Đuriča in Tanje Ribič se ukvarja pretežno z igralstvom in režijo. Glasba je nekako bolj v ozadju, za mikrofon rada stopi predvsem Tanja. V vode ritmov in not se je podal tudi Đurov sin Filip, eden tistih glasbenikov, ki raje ustvarjajo za odrom. Našel se je namreč v pisanju tekstov. S partnerico Sheby sta odličen tandem tako zasebno kot poslovno, saj r'n'b pevka prepeva skladbe, ki jih sklada sama, oba pa sta avtorja tekstov.

»Pri pisanju je odličen, sploh pri mojih skladbah in v tej zvrsti,« pravi Sheby. Ne sodelujeta pa le pri tekstih, ampak tudi širše. Od Filipa se je naučila mnogo stvari s področja glasbe, saj pozna veliko starejše in novejše glasbe in je prava glasbena enciklopedija. Par v zadnjem času intenzivno ustvarja nove skladbe, Sheby pa v teh dneh predstavlja skladbo Luna s prvenca Madam, za katero je glasbo in besedilo ustvarila sama.

Predstavnica slovenskega ženskega newage r'n'b stila o njej pravi, da predstavlja odmik od feministične drže, ki veje z albuma in še posebno iz #girlgang trilogije spotov o samostojni, svojeglavi, svobodni in močni ženski, s katerimi je še pred izidom albuma izzivala in dražila. Še več, z njo je prvič pokazala drugačno, malce skrito plat značaja. »Svojega romantičnega pola nisem nikoli zadrževala. Prej bi rekla, da me do zdaj ni vleklo skladati glasbe in pisati besedil v tej smeri. Ampak tudi to sem jaz,« pravi o skladbi, ki je vsebinsko najbolj zaljubljena doslej. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije