Maja zapustila Avsenika in šla k Zajcu

Črnolasa Maja Berce ni dolgo zdržala brez glasbe. Postala je članica Ansambla Jureta Zajca, ki je instrumentalni trio s pevcema.
Fotografija: Pred nastopom FOTO: ARHIV ANSAMBLA
Odpri galerijo
Pred nastopom FOTO: ARHIV ANSAMBLA

Le kaj zdaj počne Maja Berce, so se še lani spraševali mnogi, ki so na glasbenih odrih pogrešali simpatično črnolasko. No, zdaj je seveda že nekaj časa znano, da se je Maja po slovesu od Avsenikov najprej lotila študija, zatem odprla svoj zasebni kozmetični studio v Škofji Loki, na srečo pa se ni povsem odpovedala glasbi. Od maja lani je namreč polnopravna članica Ansambla Jureta Zajca. Kar pomeni, da takrat, ko sleče brezhibno belo haljo, še vedno obleče narodno nošo, na katero je še posebno navezana tudi zato, ker jih izdeluje prav njena mama Mojca Berce.

Glasba in ličenje

Polepšani FOTO: ARHIV ANSAMBLA
Polepšani FOTO: ARHIV ANSAMBLA
​Kot nam je zaupala Maja, sprva ni bilo enostavno. Zajeten kupček denarja je morala vložiti v ureditev poslovnega prostora ter opremo in aparature, ki v kozmetični branži niso poceni. A se je splačalo, saj zdaj počne tisto, kar jo je poleg glasbe od nekdaj veselilo. Nega vseh vrst kože, ličenje, profesionalni make-up, depilacije in estetska pedikura, vse to je njeno profesionalno delo. Za hobi pa, kot rečeno, še vedno poje. A nastopov je seveda manj kot z Avseniki, ko so turneje trajale tudi po en teden ali mesec, zato zdaj delovne obveznosti uspešno usklajuje s petjem, ki se mu ne bo nikoli odpovedala. Res pa je zdaj tudi repertoar nekoliko drugačen. »Ta sprememba je bila zame prav tako precejšen izziv, saj sta tako zven kot način dela v tem ansamblu nekoliko drugačna. Čeprav še vedno zapojemo tudi kakšno znano Avsenikovo, denimo Na Roblek, Slovenija, od kod lepote tvoje in druge valčke in polke, pa so zdaj v ospredju Zajčeve pesmi, ki jih je ustvaril žal že pokojni Niko Zajc, dedek vodje ansambla Jureta Zajca,« nam pove Maja.

Ljubezen je kriva za vse

Najbolj znani Zajčevi skladbi sta Po Sloveniji in Ljubezen je kriva za vse, ki sta jih v duetu prepevala že Boris Kopitar in prav tako žal že pokojna Majda Korošec. A ansambel seveda ustvarja nove skladbe. Od lani imajo poleg Maje novega tudi pevca, in sicer Mateja Kregarja, poleg že omenjenega vodje in harmonikarja Jureta Zajca pa člana ostajata Primož Logaj in Domen Kovač.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije