SEZONA VESELIC

Godci z dušo

Ansambel Vikend je v Vinski Gori odprl sezono veselic, prej pa pripravil koncert ob izidu nove zgoščenke.
Fotografija: Ansambel Vikend.
Odpri galerijo
Ansambel Vikend.

Ansambel Vikend igra z dušo in za dušo. Glasba fantom pomeni vse, zato ni čudno, da je tudi naslov ene njihovih skladb, ki jo je ustvaril njihov član Miha Lesjak, besedilo pa že pokojni Franc Ankerst, prav Godec z dušo. In vsi fantje, preostali člani ansambla so še vodja Rajko Petek, Miha Volk, Gregor Gramc in Primož Osek, so tudi letošnji promocijski koncert ob izidu četrte zgoščenke z naslovom Sin pripravili z dušo. Na njem so predstavili vse skladbe z nove zgoščenke, ki so jo poimenovali po naslovu zmagovalnega valčka na festivalu Slovenska polka in valček leta 2015: njihova skladba Sin je bila tudi najboljša po mnenju strokovne komisije, od občinstva pa so zanjo prejeli največ točk.

Rajko Petek in Robert Goter, odlična harmonikarja, sta skupaj raztegnila meh.
Rajko Petek in Robert Goter, odlična harmonikarja, sta skupaj raztegnila meh.

V družbi gostov

Skladb pa fantje niso izvajali sami, ampak so po eno zapeli in odigrali skupaj z gosti, ki so jih povabili v Vinsko Goro, kjer so po koncertu pripravili tudi veliko veselico. Na odru so se jim pridružili ansambli Modrijani, Pogum, Naveza, Nemir, Veseli Dolenjci, Akordi, Unikat, Stil, Mladi korenjaki, Ansambel Jerneja Kolarja ter skupina Eros. S koncertom so seveda navdušili vse, ki so bili v Vinski Gori, vse pa tudi dodobra nasmejali, za kar je poskrbel predvsem voditelj Sašo Dobnik kot gasilec Sašo. Še posebno pa je med prisotnimi v dvorani završalo, ko se je ob Rajku Petku, vodji in harmonikarju vikendašev, pojavil domačin – svetovni prvak v igranju na diatonično harmoniko Robert Goter, ki je skupaj z ansamblom Vikend odigral dve skladbi, med drugim valček Sončni žarek, posvečen Robertovemu pokojnemu očimu.

Vikend in Modrijani skupaj na odru.
Vikend in Modrijani skupaj na odru.

»Spoštujemo vsakogar, ki se ukvarja z glasbo, saj dobro vemo, koliko truda in denarja je treba vložiti v besedila, melodije, vaje, festivale, koncerte, snemanja zgoščenk in spotov ter preostalo opremo, ki jo potrebujemo za dobro izvedbo,« pravi Rajko Petek, ki s fanti preživi veliko časa na odru in vajah, ki jih imajo najmanj dvakrat na teden. Med vikendi igrajo na veselicah, prireditvah in ob različnih drugih priložnostih. In tako je že vse od oktobra 2009, ko so se prvič pojavili ​na sceni. Dvorana v Vinski Gori, do zadnjega kotička polna mladih po letih in srcu, pa je dokaz, da so fantje res iz pravega testa, kot rečemo. Njihovi valčki ter razigrane polke so se dodobra zasidrali v srca številnih ljubiteljev narodno-zabavne glasbe.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije