ZVEZDNE STEZE

Dobili bomo novega Spocka

Vlogo so zaupali vnuku Gregoryja Pecka. Druga sezona Zvezdnih stez se začne januarja.
Fotografija: Ethan je postaven in nadarjen igralec. FOTO: Instagam
Odpri galerijo
Ethan je postaven in nadarjen igralec. FOTO: Instagam

V torek je udarila novica, da bo Ethan Peck, vnuk legendarnega igralca Gregoryja Pecka, nastopil v novi sezoni Zvezdnih stez – Star Trek: Discovery, v kateri bo upodobil slovitega polčloveka in polvulkanca gospoda Spocka. Premiera težko pričakovane druge sezone bo januarja in bo vključevala 13 epizod. »Več mesecev smo iskali igralca, ki bi kot pokojni Leonard Nimoy in Zachary Quinto prispeval lastno interpretacijo vloge,« je pojasnil filmar Aley Kurtzman. »Ethan Peck je prišel v sobo in pokazal, da ima vse potrebne odlike. Prav tako se zaveda velike odgovornosti do Leonarda in Zacha in seveda do oboževalcev. Pripravljen je sprejeti izziv, da bo ščitil in širil Spockovo dediščino.«

Legendarni Gregory Peck FOTO: Guliver/getty Images
Legendarni Gregory Peck FOTO: Guliver/getty Images

Po objavi novice se je 32-letni igralec zahvalil Nimoyevi družini in potrdil, da mu je v veliko čast, da bo zaigral kot vesoljec z ošiljenimi uhlji. Ob njem bo zaigrala Sonequa Martin-Green kot njegova rejniška sestra Michael Burnham, ki je bila tudi osrednji lik prve sezone najnovejše generacije Zvezdnih stez.

Na obisku pri družini Nimoy FOTO: Twitter
Na obisku pri družini Nimoy FOTO: Twitter

Ethan se lahko za slavo zahvali slavnemu dedku Gregoryju Pecku in očetu Stephenu Pecku, ki je vodja Ameriške veteranske iniciative. Spomnimo se, da je bil Gregory Peck oskarjevec, umrl je leta 2003 v 87. letu starosti. Očitno je, da je Ethan podedoval dedkov globoki glas, črne lase, šarmantni obraz in postavo. »Nekoč sem imel težave s tovrstnimi primerjavami, ker so ljudje ves čas želeli v meni prepoznati njega,« je pojasnil Ethan. »To je seveda razumljivo in povsem kul. Pa tudi čudovito, saj je tudi on bil čudovit. Zdaj me to ne moti več, pravzaprav sem malce očaran.« Upamo le, da bo to veljalo tudi za ljubitelje Zvezdnih stez, ki so še posebno občutljivi za to, kdo uprizarja enega najmarkantnejših likov v zgodovini znanstvene fantastike.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije