DOLGOVI

Aretha ni plačevala davkov

Slovita pevka naj bi bila davkariji dolžna 7 milijonov evrov. Po smrti Franklinove pokradli dragocenosti iz njene podeželske hiše.
Fotografija: Po osmih letih je Aretho Franklin lani premagal rak. Foto: guliver/cover images
Odpri galerijo
Po osmih letih je Aretho Franklin lani premagal rak. Foto: guliver/cover images

Poleti lani je svet izgubil enega najbolj pretresljivih in čutnih glasov, ko je v 77. letu starosti boj z rakom na slinavki izgubila ameriška pevka Aretha Franklin. A čeprav se je z zahrbtno boleznijo borila več let, kraljica soula nikoli ni spisala oporoke, s katero bi med štiri sinove razdelila premoženje, ob njeni smrti ocenjeno na približno 80 milijonov dolarjev. Njen odvetnik se je tedaj bal vojne za dediščino, ki bi jo bilo precej težko razdeliti na štiri povsem enake dele, predvsem ker v igri niso bili le denar in
Iz njene podeželske hiše naj bi izginile dragocenosti.
Iz njene podeželske hiše naj bi izginile dragocenosti.
nepremičnine, ampak tudi avtorske pravice in tantieme. Očitno je bila skrb upravičena. Zvezdničin 61-letni sin Edward se je le malo po materini smrti zapletel v vojno s skrbniki njene posesti, od katerih zahteva, da vsem dedičem vsak mesec pošilja finančno dokumentacijo, ki bo dokazovala, kaj se dogaja z zapuščino pokojnice. A je naletel na gluha ušesa. Toda ne zato, ker bi kaj skrivali, ampak zaradi policijske preiskave. Iz njene podeželske posesti so namreč izginile dragocenosti, drugih podrobnosti policija ni razkrila. Poleg tega naj bi si nekdo na skrivaj prisvajal pevkina finančna sredstva, to naj bi počel že pred njeno smrtjo. Trenutno še ni jasno, za koliko denarja gre in kdo stoji za tem. Kraja ni edini madež na pevkini zapuščini. Svoje je dodala tudi davčna uprava, ki trdi, da je pevka državi dolžna še skoraj sedem milijonov evrov. Dobrih pet milijonov zaradi neplačanih davkov med letoma 2012 in 2018, preostanek so zamudne obresti. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije